|

Monchoutaart

Er bestaan heel veel verschillende recepten voor een monchoutaart. Maar wat mij betreft is dit toch echt de allerlekkerste! Snel klaar, geen oven nodig en vrijwel iedereen vindt hem lekker.
Omdat ik zelf niet van kersen hou, doe ik aardbeienvlaai vulling bovenop mijn monchoutaart. Maar jij mag natuurlijk zelf weten of het kersen of aardbeien gaan worden 🙂

Monchoutaart

Recipe by MariskaCourse: TaartenDifficulty: *
Aantal

8

taartpuntjes
Bereidingstijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 200 gr Bastogne koeken

  • 75 gr ongezouten roomboter

  • 200 gr Monchou (roomkaas is het zilveren pakje)

  • 250 ml slagroom

  • 75 gr kristalsuiker

  • 1 zakje klopfix (á 8 gram)

  • 1 zakje vanillesuiker (à 8 gram)

  • 2 el poedersuiker

  • 1,5 blikjes vlaaivulling (in mijn geval dus aardbeien)

  • Bakbenodigdheden:
  • Taartvorm (+/- 24 cm)

  • Bakpapier

Bereidingswijze

  • Smelt de roomboter in een pan.
    Verkruimel ondertussen de Bastogne koeken. Maak het zo fijn mogelijk. Dit wil het best met een keukenmachine. Heb je die niet? Doe de koekjes dan in een diepvrieszakje en rol er een paar keer flink met een deegroller overheen.
  • Vet een taartvorm in en doe vervolgens bakpapier op de bodem. Dit is echt een must bij deze taart. Als je dit niet doet, krijg je straks de taart niet goed van je bodem af!
  • Doe de koekkruimels bij de gesmolten boter en roer dit goed door. Stort dit mengsel in je taartvorm en verdeel het over de hele bodem. Maak het glad met de achterkant van een lepel.
    Zet dit in de koelkast en laat de bodem afkoelen en hard worden.
  • Meng in een kom de monchou met de kristalsuiker.
    Klop in een andere kom de slagroom met de klopfix, vanillesuiker en 2 el poedersuiker stijf.
  • Meng het monchoumengsel bij de stijf geklopte slagroom. Roer niet te lang als de slagroom al erg stijf is, maar zorg er wel goed voor dat het goed vermengt is.
  • Als de taartbodem is afgekoelt, stort dan het monchoumengsel op de bodem en verdeel dit goed. Maak het met een spatel mooi glad aan de bovenkant. Zet vervolgens in de koelkast en laat tenminste 4 uur opstijven.
  • Doe er vlak voor opdienen de vlaaivulling op.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *