| |

Pepernoten

Het is inmiddels een traditie geworden bij ons. Elke 2e zaterdag van november komt Sinterklaas in ons land. En wij maken dan elk jaar pepernoten tijdens het kijken van de intocht op televisie.
Met dit recept voor zelfgemaakte pepernoten maak je de lekkerste die je ooit hebt geproefd. Ze kunnen echt niet op tegen de pepernoten die je in de winkel kunt kopen.
Mocht je nog wat overhouden (die kans is zeer klein), verpak ze dan in een luchtdichte trommel en je kunt ze makkelijk een paar dagen bewaren.

Tip! Het is handig om het deeg alvast van tevoren te maken, aangezien het nog een uur in de koelkast moet opstijven. Als de boter in het deeg te zacht wordt, is het moeilijk om er goede balletjes van te maken.
Haal daarom dan ook het deeg portiegewijs uit de koelkast. Zo blijft het deeg goed koud en lukken de pepernoten gegarandeerd!

Pepernoten

Recipe by MariskaDifficulty: *
Voor ongeveer

30

pepernoten
Bereidingstijd

30

minuten

Ingrediënten

  • 110 gr zelfrijzend bakmeel

  • 45 gr boter

  • 45 gr basterdsuiker

  • 2 tl speculaaskruiden

  • 1/2 tl anijspoeder

  • 2 el melk

  • mespuntje zout

Bereidingswijze

  • Roer de boter met de suiker, kruiden, anijspoeder en zout tot een zachte massa.
  • Voeg het bakmeel en de melk toe en kneed het deeg tot een samenhangende massa. Is je deeg te droog? Voeg dan wat melk toe. Is je deeg te nat en plakkerig? Voeg dan wat bakmeel toe.
    Zet het deeg vervolgens een uur in de koelkast.
  • Vorm van het deeg kleine knikkers en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak de kruidnootjes op 175°C in ongeveer 15 minuten gaar.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *