Koekjes die hun vorm wel houden

Ken je dat? Je hebt zo je best gedaan op je koekvormpjes, om ze vervolgens onherkenbaar uit de oven te halen… Lekker zijn ze misschien wel, maar je kunt er niks meer van herkennen.
Hoe leuk zou het zijn als je koekjes bakt die lekker zijn, maar ook hun vorm behouden? Ik heb het recept voor je!

Als koekjes uitlekken tijdens het bakken, komt dat omdat er teveel boter in het recept zit. Nu denk je misschien dat koekjes met minder boter droog worden, maar dat is met dit recept gelukkig niet het geval.
Zorg er voor dat je het koekjesdeeg minstens een half uur laat afkoelen in de koelkast. Zo kun je het deeg beter verwerken en krijg je de koekjes beter hun vorm.

Koekjes die hun vorm wel houden

Recipe by MariskaDifficulty: *
Hoeveelheid

40

(kleine) koekjes
Bereidingstijd

40

minutes

Ingrediënten

  • 200 gr bloem

  • 100 gr roomboter

  • 75 gr witte basterdsuiker

  • 3 zakjes vanillesuiker (24 gr)

  • 1/2 ei

Bereidingswijze

  • Meng de roomboter met de basterdsuiker en de vanillesuiker. Kneed het goed door elkaar zodat de suiker goed in de boter is opgenomen.
  • Voeg dan het ei toe en kneed dit ook goed door.
  • Vervolgens voeg je de bloem er ook beetje bij beetje aan toe. Kneed dit door tot je een mooi deeg krijgt. Is je deeg te droog, voeg dan wat ei toe. Is je deeg te nat, voeg dan wat bloem toe. Maar kneed vooral eerst goed door voordat je bepaald of er nog wat bij moet. Meestal veranderd het deeg nog van structuur als je langer kneed.
  • Maak van het deeg een bal of een rol en verpak het in folie. Leg in de koelkast voor ongeveer een half uur.
  • Na een half uur kun je het deeg gaan verwerken. Bestrooi je werkvlak met bloem en rol het koekjesdeeg uit tot ongeveer 5 mm dikte.
  • Druk de vormpjes in het deeg en leg de vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal stap 5 en 6 tot het deeg op is.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC (boven- en onderwarmte!) en bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Recept video

FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *