Franse uiensoep recept – Comfortfood met een krokant kaaslaagje
Franse uiensoep is zo’n gerecht dat je meteen een warm en gezellig gevoel geeft. Met simpele ingrediënten zoals uien, bouillon en een beetje geduld tover je een kom vol diepe, hartige smaken op tafel. En dat krokant gegratineerde stokbroodje bovenop? Dat maakt het helemaal af.
Ik maakte dit recept voor het eerst op een gure herfstdag, en sindsdien staat het hier regelmatig op tafel. Het snijden van de uien is misschien even een werkje (tip: zet een raam open of zet een bril op 😄), maar verder is het verrassend simpel. Laat de uien lekker karamelliseren, voeg bouillon toe en laat de soep rustig trekken. Ondertussen kun je de stokbroodjes met kaas voorbereiden, zodat je die op het laatste moment onder de grill kunt schuiven.
Het resultaat? Een kom dampende soep met zachte uien en een goudbruin korstje kaas. Serveer met een extra stuk brood en je hebt een maaltijd waar je stil van wordt.
Van Frankrijk naar China! 🌍 Zin in iets totaal anders? Probeer dan ook eens mijn Chinese zoetzure soep – een geurige, licht pittige soep boordevol groente en smaak. Heerlijk als voorgerecht of lichte maaltijd!

