Lasagne recept – Een klassieker uit de oven waar je iedereen blij mee maakt

Er zijn van die gerechten die altijd goed zijn. Lasagne is er zo één! Een dampende ovenschaal vol laagjes pastavellen, rijke tomatensaus, romige bechamel en natuurlijk: gesmolten kaas. Het klinkt misschien als een klusje, maar geloof me: zelf lasagne maken is helemaal niet moeilijk. En zóveel lekkerder dan uit een pakje.

Zelf maak ik dit gerecht vaak als we zin hebben in comfortfood. Even een muziekje aan, rustig de saus laten pruttelen en dan laagje voor laagje opbouwen. De kinderen vinden het heerlijk, en als er iets overblijft (wat zelden gebeurt), is het de volgende dag nóg lekkerder.

In dit recept laat ik je stap voor stap zien hoe je zelf een heerlijke lasagne maakt zonder pakjes of zakjes. Want met een paar pure ingrediënten en wat liefde maak je iets waar iedereen aan tafel blij van wordt.

Lasagne

0.0 from 0 votes
Difficulty: **
Hoeveelheid

5

personen
Bereidingstijd

1

hour 

Deze klassieke lasagne is makkelijk zelf te maken en een echte allemansvriend. Zonder pakjes of zakjes – alleen pure ingrediënten, een beetje liefde en heel veel smaak!

Ingrediënten

  • 350 gr gehakt

  • 200 gr lasagnebladen

  • 800 gr gepelde tomaten uit blik

  • 1 grote ui

  • 1 el Italiaanse kruiden

  • Peper, zout

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 grote winterpeen

  • 1 rode paprika

  • 100 gr tomatenpuree

  • 2 bollen mozarella

  • 150 gr geraspte kaas

  • 1 portie Bechamelsaus ⤵️

  • Ingrediënten voor de Bechamelsaus:
  • 50 gr boter

  • 50 gr bloem

  • 500 ml volle melk

  • Peper, zout

  • snufje nootmuskaat

  • Extra benodigdheden:
  • Ruime ovenschaal

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en fruit deze in een grote pan met wat olie. Hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan de ui.
  • Als de ui glazig is geworden, voeg dan het gehakt toe en bak rul.
  • Snij ondertussen de paprika en wortel in kleine stukjes en voeg dit toe als het gehakt bijna gaar is. Bak dit een minuut of 10 en roer regelmatig door.
  • Haal de tomaten uit het blik en snij in kleine stukjes. Doe dit, samen met het overgebleven tomatensap uit het blik in de pan bij het gehakt. Voeg ook de tomatenpuree toe en roer alles goed door.
  • Voeg nu de Italiaanse kruiden toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Laat dit lekker sudderen op een laag vuur en maak ondertussen de Bechamelsaus:
  • Laat de boter smelten. Voeg dan de bloem toe en roer dit goed door elkaar tot een soort deeg. Laat dit even garen, maar roer regelmatig door. Dit mengsel verbrandt snel!
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer elke keer goed door elkaar totdat het weer indikt en voeg dan weer een beetje melk toe. Ga zo door tot de melk op is.
  • Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Je Bechamelsaus is nu klaar. Haal van het vuur af en roer nog steeds regelmatig door tot je het nodig hebt, anders komt er een vliesje overheen.
  • Snij de mozarellabollen in dunne schijven en leg klaar.
  • Vet een ruime ovenschaal in en begin aan het maken van je lasagne.
  • Maak laagjes in de volgende volgorde:
    1/3 gehaktsaus
    Lasagnevellen (goed aandrukken)
    1/2 Bechamelsaus
    Lasagnevellen (goed aandrukken)
    1/3 gehaktsaus
    1 bol gesneden mozarella
    Lasagnavellen (goed aandrukken)
    1/2 Bechamelsaus
    1/3 gehaktsaus
    1 bol gesneden mozarella
    Strooi er als bovenste laag de geraspte kaas over.
  • Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden. Kijk na 40-45 minuten of hij goed is. Er moet een goudbruin krokant korstje bovenop komen.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *