Frozen Yoghurt
Frozen Yoghurt. Het klinkt zo simpel. Schenk yoghurt in een bak en zet in de vriezer. Dan heb je frozen yoghurt. Maar zo heel simpel is het niet. Dit komt omdat yoghurt niet zoveel vet heeft, en vooral uit water bestaat. Hierdoor vormen zich ijskristallen en krijg je 1 groot blok ijs in je bakje. Dus ja, je hebt wel frozen yoghurt, maar waarschijnlijk niet op de manier die je in gedachten had.
Je kunt dit voorkomen door de yoghurt eerst in een theedoek te doen en laten uitlekken, waardoor je de pure room overhoudt. Maar ik had niet zoveel zin in dat gedoe, dus ik ben op zoek gegaan naar een andere, makkelijkere manier om frozen yoghurt te maken.
Allereerst moet je op zoek gaan naar een yoghurt dat een zo hoog mogelijk vetpercentage heeft. Ik kwam uit op de Turkse yoghurt van de Albert Heijn. Deze bevat 10% vet. En om het vetgehalte nog wat te verhogen, heb ik er nog wat slagroom aan toegevoegd. En zo krijg je een heerlijk romig ijs, dat toch echt de smaak van yoghurt houdt.
Let op! Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig!
Veel plezier bij het maken, en geniet ervan als je het opeet!


