De lekkerste spekkoek ooit!
Spekkoek… Oef… Die stond al zo lang op mijn lijstje om te maken! Ik schoof het telkens voor me uit, omdat ik dacht dat het heel ingewikkeld en veel werk zou zijn. Tot afgelopen weekend. En het is me 100% meegevallen! Ik deel graag het recept met je.
De spekkoek komt oorspronkelijk uit Indonesië, maar is al lang geen onbekende meer hier in Nederland. Je vindt ze in allerlei kleuren, maar meestal zijn ze bruin/wit of bruin/groen. De groene kleur die spekkoek wel eens heeft, komt door de toevoeging van pandanpasta. Dit is in de meeste Toko’s te koop. Ik heb dit in mijn recept niet toegevoegd, omdat aan pandanpasta blauwe kleurstof wordt toegevoegd (ook wel bekend als E131) en ik dit bewust niet gebruik en wil promoten op mijn website.

Ik zou zeggen, probeer het eens uit! Het valt best mee, lees de beschrijving goed door en ook jij maakt de allerlekkerste spekkoek die je ooit hebt gehad!

