Pupcakes maken – verjaardagstraktatie voor je hond!

Wist je dat het meest populaire recept op mijn blog de zelfgemaakte hondenkoekjes zijn? Tijd voor een feestelijk vervolg: pupcakes! Oftewel: cupcakes speciaal voor honden. Met dit recept kun je zelf pupcakes maken. Onze eigen hond Charlie werd 1 jaar, dus dat was hét perfecte moment om deze vrolijke hondentraktatie te maken. En geloof me: hij vond ze heerlijk!

Wil jij ook iets lekkers maken voor de verjaardag van je hond, of gewoon zomaar? Dan is dit eenvoudige pupcake-recept een echte aanrader.

Tip: Maak er een echte hondentaart van!

In plaats van kleine cupcakes kun je met hetzelfde beslag ook één grotere cake maken – zo heb je een honden verjaardagstaart! Hoe leuk is dat? Perfect voor een feestje of om te delen met andere honden op de hondenclub.

🐾 Belangrijk om te weten

Net als mensen kunnen ook honden gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten. Controleer altijd goed of jouw hond alles uit dit recept verdraagt. En onthoud: dit is een traktatie, geen dagelijkse kost. Af en toe mag best iets extra’s!

Laat je het me weten als je ze hebt gemaakt?
Ik vind het geweldig om te zien wat jullie maken! Deel je pupcakes op Instagram en tag mij (@lussik.nl), of stuur me een berichtje. Ik deel je creatie graag in mijn stories! 🧡

Pupcakes maken – verjaardagstraktatie voor je hond!

5.0 from 1 vote
Difficulty: *
Hoeveelheid

6

Cupcakes
Bereidingstijd

30

minutes

Verras je hond met deze feestelijke pupcakes! Gemaakt met eenvoudige, hondvriendelijke ingrediënten – perfect voor een hondenverjaardag of gewoon als extra verwenmoment.

Ingrediënten

  • 1 ei

  • 1 rijpe banaan

  • 75 gr pindakaas (100% pindakaas, zonder toevoegingen!)

  • 20 gr honing

  • 60 gr zelfrijzend bakmeel

  • 30 gr havermout

  • 40 ml water

  • Voor de topping:
  • 100 gr roomkaas

  • 50 gr pindakaas (100% pindakaas, zonder toevoegingen!)

  • 6 hondenkoekjes

  • Extra:
  • 6 cupcake vormpjes

Bereidingswijze

  • Prak de banaan totdat er vrijwel geen stukjes meer zijn.
  • Voeg daar het ei, de pindakaas en honing aan toe en roer goed door elkaar.
  • Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, havermout en water toe en mix dit goed door tot er een mooi beslag ontstaat.
  • Zet de cupcake vormpjes klaar en vul ze tot de helft met het beslag.
  • Zet de cupcakes op een bakplaat en bak ze gaar in een voorverwarmde oven op 175 graden (boven- en onderwarmte). Dit duurt 15-20 minuten, totdat ze goudbruin van kleur zijn.
  • Laat de cupcakes afkoelen en begin dan met de topping.
  • Meng de roomkaas met de pindakaas. Roer goed door tot het een egale kleur krijgt. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de cupcakes.
  • Leg als extra topping een hondenbotje op de toef.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

7 reacties

    1. Hoi Leanne,

      De banaan maakt het geheel wat vaster. Maar je kunt proberen om hem eruit te halen. Mocht je deeg wat te droog worden dan kun je altijd een klein beetje water toevoegen. Succes!

      Groetjes Mariska

      1. Hoi Mariska,

        Als ik ipv zelfrijzende bloem, spelt of boekweitmeel gebruik, is dat dan dezelfde verhouding? Met een theelepel bakpoeder uiteraard… ?
        Alvast bedankt voor je tijd!

        1. Voor zelfrijzend meel en spelt veranderd er niks. Bij boekweitmeel weet ik dit niet zeker, omdat dit toch vaak een andere structuur heeft. Dus dat is even proberen. Blijft het plakkerig, doe er dan een beetje meel bij. Is het te droog, doe er dan wat water bij. Theelepel bakpoeder kan je weglaten wanneer je zelfrijzend meel gebruikt. ☺️ Succes!!

  1. zaterdag deze voor de eerste keer gemaakt en alle honden uit de straat vonden ze super lekker – helemaal niet droog – bedankt voor dit receptje – Karen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *