Huis en (moes)tuin

Zelfgemaakte hondenkoekjes

Sinds november 2020 hebben wij een hondje in huis. En aangezien ik altijd wel wat aan het koken of bakken ben, heb ik mij eens verdiept in zelfgemaakte hondenkoekjes.
Wist je dat de meeste honden gek zijn op pinda’s? En daarom zit in dit recept ook pindakaas. Mijn hond vind deze koekjes echt verrukkelijk. Ik hoop dat jij je hond er net zo blij mee kunt maken!

Let op! Net als mensen hebben ook honden wel eens allergieën. Bepaal dan ook zelf of je je hond deze koekjes wel of niet kunt geven!

Wil jij de koekjes in net zo’n mooie vorm maken als ik ze heb? Kijk dan eens op Bol.com

Zelfgemaakte hondenkoekjes

Recipe by MariskaDifficulty: *
Hoeveelheid

30

koekjes
Bereidingstijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 180 gr bloem

  • 80 gr pindakaas

  • 2 eieren

  • 50 ml water

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix het goed door elkaar tot een mooi deeg.
  • Doe wat bloem op het werkblad en maak met een deegroller een mooi plak van het deeg van ongeveer 1 cm dikte.
  • Steek hier mooie vormpjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven (180 graden, boven en onder warmte) in ongeveer 15 minuten gaar.

FavoriteLoadingRecept opslaan

Meer ideeën:

27 Comments

    1. Hoi Elise,

      In de bereidingswijze staat bij stap 4 hoeveel graden de oven moet. 180 graden en het liefst met boven en onderwarmte. De oven moet voorverwarmd zijn voordat ze de oven in gaan. 😊 Succes!

      Groetjes Mariska

  1. Deze koekjes vinden mijn honden heerlijk, ze zijn makkelijk te maken en het duurt ook helemaal niet lang, ik raad deze koekjes echt aan voor de hond(en)🐕👍

  2. Goedeavond,

    Wij krijgen mogen binnenkort een pupje toevoegen aan ons gezin. Het lijkt mij leuk voor de hond deze koekjes te bakken met de kids. Ik was benieuwd hoe je de koekjes het beste kunt bewaren, en hoe lang ze dan ongeveer houdtbaar zijn.

    1. Hoi Suzanne,
      Wat leuk dat jullie een pup krijgen! Een bijzondere tijd is dat! ☺️
      De koekjes blijven ongeveer 2 à 3 weken goed in een goed afgesloten bakje. Ik zou voor een pup eerst even de helft van het recept maken en dan kleine koekvormpjes gebruiken.
      Veel plezier met jullie pup en het maken van deze koekjes!
      Liefs Mariska

    1. Hoi Jasmijn,
      Ja dat klopt! Maar als het deeg echt te plakkerig is om goed uit te kunnen rollen, dan zou ik er beetje bij beetje wat bloem bij doen, totdat het handelbaar is. Succes!
      Groetjes Mariska

  3. Hey ik had ze gebakken en mijn honden vonden ze heerlijk maar ik had een vraagje kunnen katten het ook eten of niet

  4. Hoi Mariska,
    Ik wil de koekjes ook gaan bakken.
    Mijn hond heeft darm en maag problemen dus wil hem niet alles geven en dit lijkt me wel wat.
    Heb de stekers al besteld.
    Ik heb een gewone combi oven bedoel je die met onder en boven warmen en anders moeten ze er langer in?

    1. Ik zou gewoon 180 graden aanhouden en dan na 10 minuten kijken hoe het gaat. De koekjes hoeven niet heel erg bruin te worden. Elke oven is anders, dus hou ze goed in de gaten.
      Succes! Ik hoop dat je hond (en zijn maag en darmen 😉) deze koekjes kan waarderen!

    1. Hoi Aileen,

      Ik heb de 100% pindakaas van Albert Heijn eigen merk gebruikt. Hier zit alleen pinda’s in en is verder niks aan toegevoegd 👍🏼

      Groetjes Mariska

  5. Hi!

    Even een vraagje :-), ik heb ook 100% pindakaas van Calve gebruikt maar het deeg was zo plakkerig dat het bijna niet te rollen of vormpjes van te maken was, hebben jullie dit misschien ook of tips om dit te verminderen?

    Bij voorbaat dank!

    Liefs,
    Lies

    1. Hoi Lies,
      Wanneer het deeg echt zo plakkerig is dat je het niet goed kunt bewerken, dan kun je er beetje bij beetje wat bloem aan toe voegen totdat je er wel mee aan de slag kunt.
      Succes! 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *