Avondeten | Wat eten we vandaag?

Kartoffelsalat (Duitse aardappelsalade)

Ik woonde vroeger in een dorpje dat op de grens van Duitsland ligt. Daardoor ben ik gek op typische Duitse recepten. Dit aten wij vroeger vaak en tegenwoordig probeer ik die smaak van vroeger terug te halen in lekkere gerechten.
Vandaag deel ik er weer 1 met jullie: De Kartoffelsalat, oftewel: aardappelsalade.

Hier in Nederland kennen wij ook wel aardappelsalades, maar die typische smaak zoals bij de Duitse variant krijg je hier niet. Dat komt door de speciale bouillon die erdoor gaat.
Lekker als bijgerecht, of als salade bij de barbecue!

Kartoffelsalat (Duitse aardappelsalade)

Recipe by MariskaDifficulty: **
Hoeveelheid

6

personen
Bereidingstijd

40

minutes

Als bijgerecht kan dit recept makkelijk voor 6 personen.

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappelen

  • 1 rode ui

  • 220 gr yogonaise

  • 4 hardgekookte eieren

  • 200 gr boterhamworst uit blik

  • 6 augurken

  • 300 ml groentebouillon

  • 2 el azijn

  • 1 dikke tl mosterd

  • Klein beetje peterselie voor de garnering.

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze in 5 minuten gaar. Dit kun je ook een dag van tevoren al doen.
  • Snipper de ui, en snijd de augurken, eieren en boterhamworst in kleine stukjes
  • Meng de bouillon met de mosterd en het azijn. Giet dit over de aardappels heen.
  • Voeg dan de ui, augurken, eieren en boterhamworst toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit zo’n 10 minuten staan zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.
  • Voeg dan de yogonaise toe en roer goed door.
  • Door de bouillon is de salade erg nat. Ik heb daarom als laatste stap de salade een beetje afgegoten.
  • Garneer met wat peterselie.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Meer ideeën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *