Avondeten | Wat eten we vandaag?

Spitskool met rijst

Als ik tegen mijn kinderen zeg dat we dit gaan eten, dan juichen ze net zo hard als wanneer er pannenkoeken op het menu staan. Dat zegt genoeg toch?
Dit heerlijke hoofdgerecht staat binnen een mum van tijd op tafel en is heel eenvoudig te bereiden.

Spitskool met rijst

Recipe by MariskaCourse: AvondetenDifficulty: *
Voor

4

personen
Bereidingstijd

30

minuten

Ingrediënten

  • 1/2 Spitskool

  • 1 ui

  • 300 gram rijst

  • 2 teentjes knoflook

  • 300 gram gehakt

  • 200 ml kippenbouillon

  • Zout en peper

  • 1 tl djahé (gemalen gember)

  • Extra:
  • Gebakken uitjes

  • Sweet chili saus

Bereidingswijze

  • Kook de rijst zoals vermeld staat op de verpakking
  • Snipper de ui en pers de teentjes knoflook
  • Ik maak altijd zelf de kippenbouillon van een bouillonblokje. Breng 250 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Meet dit af tot 200 ml en je hebt genoeg voor dit recept.
  • Fruit de ui met de knoflook.
    Voeg dan het gehakt toe en bak dit bruin. Breng op smaak met zout, peper en de djahé.
  • Als het gehakt goed gaar is en de rijst bijna klaar, voeg dan de spitskool en de kippenbouillon toe. Roer het goed door elkaar en laat even sudderen. Niet te lang, het is het lekkerst als de spitskool nog een beetje knapperig is.
  • Lekker om te serveren met gebakken uitjes en sweet chili saus.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Meer ideeën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *