Spaghetti ijs
Ik ben opgegroeid in een klein dorpje aan de grens met Duitsland en kwam daardoor als kind vaak in Duitsland. Daar aten we in de zomer regelmatig een heerlijke ijscoupe in zo’n mooi groot Duits ijscafé. En ik ben mijn hele verdere leven nog nooit afgeweken van mijn keuze van de menukaart, namelijk: Spaghetti-eis! Ik vind dit zo’n geweldige uitvinding, dat alle andere ijscoupes mij niet interesseren. Heerlijk vanille ijs als spaghettislierten op je bord, met daaroverheen heerlijke aardbeiensaus en geraspte witte chocolade als kaas erbovenop.
En zoals altijd met dit soort lievelingsrecepten ben ik het een gaan namaken. En wat is het weer goed gelukt, al zeg ik het zelf! Ik zou zeggen, probeer het eens. Of het nou hartje zomer is, of misschien als dessert na het kerstdiner? Dit gaat er altijd wel in!
Let op, voor dit recept heb je wel een pureeknijper nodig!

