Wraps met gegrilde zalm & krokante zalmhuid – bomvol smaak!

Soms heb je van die recepten die helemaal kloppen. Dit is er 1 van. Deze wraps met gegrilde zalm en een frisse salsa is verrukkelijk! Als ik dit gerecht op tafel zet, staat het hele gezin te juichen. Echt waar! Als er wordt gevraagd wat we gaan eten en ik geef dit gerecht als antwoord is iedereen blij! 😄

Wat maakt deze wraps met gegrilde zalm zo bijzonder?

Veel mensen kennen de klassieke zalmwraps met roomkaas, maar dit recept is een smaakbom die daar ver bovenuit stijgt. Je kruidt de zalm met Cajunkruiden, grilt hem nét gaar genoeg zodat hij nog mooi roze is vanbinnen, en maakt de huid daarna apart krokant. Die snipper je over de salsa heen – net als krokante spekjes, maar dan van vis. Heerlijk!

Daar komt nog een frisse mango-avocado salsa bij, die zorgt voor balans, bite en kleur. En omdat je de wraps ook nog zelf maakt, weet je zeker dat alles puur en vers is.

Tip: alles voorbereiden?

Je kunt de salsa en wraps prima van tevoren maken. Ook de zalm kun je alvast grillen, maar bewaar de krokante huid apart tot het serveren. Zo blijft alles vers en knapperig.

Waarom dit recept bij ons favoriet is

Deze zalmwraps combineren zachte, krokante, frisse en kruidige elementen in één hap. Het is gezond, voedzaam en feestelijk. Serveer ze doordeweeks, in het weekend of bij een feestje: succes gegarandeerd!

Eet-tip: Deze wraps zijn perfect als zomerse avondmaaltijd of als indrukwekkend gerecht voor een etentje met vrienden.

De ingrediënten:

zalmwraps maken met gegrilde zalm en salsa

Ben je gek op zalm in combinatie met mango? Dan wil je vast ook deze poke bowl met zalm en mango eens proberen – net zo kleurrijk en smaakvol!

Laat je weten als je ‘m hebt gemaakt? 😋
Ik vind het superleuk om jouw creaties te zien! Deel je foto via Instagram en tag @lussik.nl – dan zie ik ‘m vanzelf langskomen! 🧡

Wraps met gegrilde zalm & krokante zalmhuid – bomvol smaak!

0.0 from 0 votes
Difficulty: **
Hoeveelheid

5

personen
Bereidingstijd

40

minutes

Wraps met gegrilde zalm, frisse salsa en krokante zalmhuid. Een smaakvolle en feestelijke maaltijd waar je iedereen blij mee maakt!

Ingrediënten

  • Voor de zalm:
  • 4 moten zalm met huid

  • 3 el cajun kruiden

  • olijfolie

  • Voor de wraps:
  • 400 gr bloem

  • 5 el olijfolie

  • 165 ml water

  • 1 tl zout

  • Voor de salsa:
  • 2 rijpe mango’s

  • 2 rijpe avocado’s

  • flinke hand vol (cherry) tomaatjes

  • 2 bosuien

  • handje vol verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  • Begin met het maken van de wraps. Meng hiervoor de bloem, het zout, de olijfolie en het water in een kom en kneed dit met de hand tot een mooi deeg. Is het deeg te plakkerig? Voeg dan een beetje bloem toe. Is het deeg te droog? Voeg dan een beetje water toe.
  • Ik verdeel het zelf altijd in 10 stukken. We zijn met z’n vijven, en zo heeft ieder 2 wraps.
    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een mooie wrap.
  • Zet een pan met een anti-aanbaklaag op het vuur en bak de wraps 1 voor 1 zonder olie mooi bruin en gaar.
  • Maak dan de salsa. Snijd de mango, avocado, tomaat, bosui en basilicum in kleine stukjes en meng dit door elkaar in een kom.
  • Breng de zalm op smaak door de moten in te wrijven met de cajun kruiden. Pas op dat je er niet teveel op doet, cajunkruiden zijn erg zout.
  • Laat een grillpan goed heet worden. Doe ondertussen een laagje olijfolie op de huid van de zalm
  • Als de grillpan heet genoeg is, leg de zalm dan met de huid onder in de pan. Laat dit even goed bakken. Hij mag echt wel even 2 minuutjes blijven garen. Breng voordat je de zalm omdraait eerst een laagje olie op de roze kant. Draai ze dan om.
  • Haal dan de huid van de zalm en leg die bij de zalm in de pan en bak ze lekker krokant.
  • Als laatste stap, draai je de zalm nog 1 keer om, zodat de kant waar de huid zat ook mooi bruin wordt. Let op, laat de zalm niet te lang bakken, anders wordt hij te droog. De zalm mag vanbinnen echt nog wel mooi roze zijn. Als je alle kanten zo’n 2 minuten bakt, zit je goed. Meestal zet ik ze ook nog even op de zijkant, zodat die ook nog mooi bruin worden.
  • Nu is het tijd om je wrap te vullen!
    Leg een wrap op een bord en doe daarop wat zalm. Doe daarboven een beetje van de salsa en voeg als extra topping wat versnipperde krokante huid toe. Als je nog wat vet over hebt uit de pan waar je de zalm in hebt gebakken, sprenkel dat er dan ook een beetje over.
    Geniet ervan!!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *