Heerlijk zachte citroencake
De meeste zelfgebakken cakes zijn vaak droog. Maar met dit recept gaat dat jou niet meer gebeuren. Hij is zo heerlijk smeuïg en zacht! En heerlijk fris door het vleugje citroen dat erin gaat. Geniet ervan!


De meeste zelfgebakken cakes zijn vaak droog. Maar met dit recept gaat dat jou niet meer gebeuren. Hij is zo heerlijk smeuïg en zacht! En heerlijk fris door het vleugje citroen dat erin gaat. Geniet ervan!
1
cake (of +/- 15 cupcakes)1
hour5
minutes200 gr zachte roomboter
200 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
200 gr eieren (ongeveer 4 stuks)
1 el bakpoeder
200 gr bloem
Citroensap en rasp van 1 citroen
Dit makkelijke gerecht heb je zo op tafel. En het mooie is, je hebt ook maar 2 pannen nodig! Dus lekker makkelijk voor als je een keer niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel gezond wilt eten. Recept opslaan
Of je nu soep serveert, een borrelplank maakt of gewoon een vers stokbroodje in huis hebt: een lekker smeersel mag niet ontbreken. In deze blog deel ik drie van mijn favorieten: een klassieke kruidenboter, een frisse citroen-knoflookboter en een verrassend smeuïge paprika-tomatentapenade. Makkelijk te maken, bomvol smaak en ideaal om te serveren bij elke gelegenheid….
Ken je dat? Je hebt zo je best gedaan op je koekvormpjes, om ze vervolgens onherkenbaar uit de oven te halen… Lekker zijn ze misschien wel, maar je kunt er niks meer van herkennen.Hoe leuk zou het zijn als je koekjes bakt die lekker zijn, maar ook hun vorm behouden? Ik heb het recept voor…
Het is alweer een paar jaar geleden dat ik voor het eerst zelf Viennetta ijs heb geprobeerd te maken. Na elke keer weer wat ingrediënten te hebben aangepast is het recept nu echt perfect geworden. Het is bij ons inmiddels een traditie geworden dat hij òf kerstavond, òf 1e kerstdag òf 2e kerstdag gemaakt wordt….
Franse uiensoep is zo’n gerecht dat je meteen een warm en gezellig gevoel geeft. Met simpele ingrediënten zoals uien, bouillon en een beetje geduld tover je een kom vol diepe, hartige smaken op tafel. En dat krokant gegratineerde stokbroodje bovenop? Dat maakt het helemaal af. Ik maakte dit recept voor het eerst op een gure…
Met dit warme weer nemen wij regelmatig een ijsje. Meestal is het een waterijsje, maar wat mij betreft gaat er niks boven een heerlijk bakje roomijs.In de supermarkt vind je allerlei soorten en smaken, maar het is zoveel lekkerder om je roomijs zelf te maken. En dat is echt niet zo moeilijk als je misschien…