Avondeten | Lussik wel

KIDS! – Zelf pannenkoeken bakken!

Ons allereerste LussikWel recept is een feit! En we beginnen met…. Hoe kan het ook anders? Pannenkoeken!! En het is niet natuurlijk niet zomaar dat we dat uitgerekend vandaag doen… Het is namelijk vandaag 19 maart, en dat betekent dat het Pannenkoekdag is!!
Natuurlijk ga je vandaag pannenkoeken eten. En je gaat ze helemaal zelf maken met dit handige recept MET video. Gemaakt door Lucas. Lucas is 10 jaar en legt je in de video uit hoe ook jij zelf heerlijke pannenkoeken kunt maken.

Eerst even een paar weetjes over de pannenkoek:

  • Pannenkoeken worden in heel veel landen gegeten. Ze zien er vaak wel iets anders uit en ze heten ook anders. Zo maken ze in Rusland graag Blini’s. Deze lijken veel op onze poffertjes. En in Frankrijk maken ze crêpes. Dat zijn hele dunne pannenkoeken.
    In Japan maken ze okonomiyaki, dit is een pannenkoek die ook wel wat lijkt op een omelet. En in Amerika heb je de American Pancakes: lekkere dikke luchtige pannenkoeken die je eet met bosbessen en een laagje Maple siroop.
  • Wist je dat er ook heel veel mensen zijn met Pannenkoek als hun achternaam?
  • Bij de meeste mensen mislukt altijd de 1e pannenkoek. Dat komt omdat de pan dan nog niet heet genoeg was.
  • Wist je dat er ook een pannenkoekplant bestaat? Die kun je niet eten, maar heeft grappige ronde blaadjes die een beetje lijken op een pannenkoek.

En dan nu het recept. Dit recept is speciaal bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Pas altijd goed op met hete pannen, vuur en gas. En vraag altijd eerst toestemming aan je ouders!
Heel veel succes met pannenkoeken bakken!

KIDS! – Zelf pannenkoeken bakken!

Recipe by MariskaDifficulty: Makkelijk
Aantal

20

pannenkoeken
Bereidingstijd

40

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram bloem

  • 1 liter melk

  • 3 eieren

  • Beetje olie om in te bakken

  • Extra nodig:
  • Beslagkom

  • Mixer

  • Pan

  • Soeplepel

  • Spatel om je pannenkoek om te draaien

Bereidingswijze

  • Doe de bloem in de beslagkom.
  • Breek de eieren en doe ze bij de bloem.
  • Maak nu je mixer alvast klaar, zodat je die meteen kan gebruiken.
  • Nu doe je de melk bij de bloem en eieren. Zorg ervoor dat je meteen begint met mixen, anders krijg je klontjes in je beslag.
  • Blijf goed mixen tot alle bloem weg is. Let ook goed op dat je alle bloem aan de zijkanten en op de bodem meepakt.
  • Pak een pan en doe daar een theelepel olie in. Laat de pan heel heet worden. Wacht ongeveer 2 of 3 minuutjes voordat je het beslag erin gaat doen. Wel oppassen hoor!
  • Met de soeplepel kun je nu wat beslag pakken. Doe dit voorzichtig in de pan.
    Doe de soeplepel terug in de beslagkom en draai een rondje met de pan zodat het beslag verdeeld wordt en je een mooie grote pannenkoek krijgt.
  • Laat dit lekker bakken. Je moet de pannenkoek pas omdraaien als het beslag aan de bovenkant is opgedroogd.
  • Draai als de bovenkant is opgedroogd je pannenkoek op met een spatel. De andere kant laat je nog ongeveer een minuut bakken.
  • Als je pannenkoek klaar is, leg je die op een bord. Nu kun je de volgende pannenkoek gaan maken. Ga zo door tot je beslag op is.
  • Maak je een pannenkoek met spek? Doe dan eerst de spek in de pan, en dan het beslag eroverheen.
  • Maak je een pannenkoek met kaas? Doe dan eerst het beslag in de pan, dan wat kaas in het nog natte beslag.

Recept video

FavoriteLoadingRecept opslaan

Meer ideeën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *