|

De enige echte Clotted Cream

Speciaal voor dit paasweekend deel ik met jullie een recept dat ik een tijdje terug al gemaakt heb. Namelijk: de enige echte Clotted Cream uit Engeland. Normaal gesproken maak ik altijd de snelle variant (die met o.a. mascarpone en crème fraîche (dit recept heb je nog van me tegoed!)), maar ik wilde nu toch echt eens de echte gaan maken.
Nou, en daar heb ik zeker geen spijt van gehad. Wauw! Je proeft gewoon de ambacht terug in dit recept. De tijd die het nodig heeft, maakt de smaak. Laat je dus niet afschrikken door de bereidingstijd.

Dit recept is heerlijk bij vers gemaakt scones en jam en past perfect in een ontbijt of brunch.

De enige echte Clotted Cream

Recipe by MariskaDifficulty: **
Hoeveelheid

250

ml
Bereidingstijd

20

uur

Schrik niet van de bereidingstijd! Voor heet recept hoef je bijna niks te doen, behalve wachten 🙃

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 75 graden, boven en onder warmte.
  • Doe de slagroom in een bakblik van ongeveer 21x21cm. Zet dit 12 uur in de oven. (Ik heb het er ‘s ochtends op tijd in gedaan, zodat het ‘s avonds klaar was. Het moet daarna nog een hele tijd in de koelkast, dus dan kan het ‘s nachts mooi afkoelen.)
  • Haal het uit de oven en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zet het dan ten minste 5 uur in de koelkast om het volledig af te laten koelen.
  • Zodra het goed is afgekoeld, haal je de Clotted Cream uit de koelkast en schraap je met een lepel de bovenkant eraf. Dit is de Clotted Cream. Ook de gele korst kun je gewoon gebruiken. Er blijft dan alleen nog wat vocht over.
  • De Clotted Cream is heerlijk op zelfgemaakte scones met jam.

FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *