Chocola met pindakaasvulling (Peanut butter cups!)

Ik schreef in mijn blog over Oh Henry’s al dat ik heel erg van pindakaas hou. En de combinatie met chocola is helemaal geweldig. Dat is de reden dat ik ook gek ben op de chocola van Reese’s. En dan met name de Peanut Butter cups. Met een licht zoutje in de pindakaas kan ik me er helemaal misselijk in eten.

Nu heb ik ze eens zelf proberen te maken, en ik was echt heel verrast over het eindresultaat. Dat zoiets lekkers zo makkelijk te maken is!! Je bent echt zo klaar. En heel eerlijk? Ik vind mijn eigen stiekem nog lekkerder dan de “echte”! Probeer het eens! Welke vind jij lekkerder?

Chocola met pindakaasvulling (Peanut butter cups!)

Recipe by MariskaDifficulty: *
Hoeveelheid

10

cups
Bereidingstijd

25

minutes

Ingrediënten

 • 200 gr melkchocola

 • 200 gr pindakaas

 • 30 gr poedersuiker

 • 1 tl zeetzout (of Keltisch zeezout!)

 • Extra:
 • 10 cupcake vormpjes

 • Niet perse nodig, maar erg handig: een cupcake bakvorm

Bereidingswijze

 • Smelt de chocolade au-bain-marie.
 • Doe de pindakaas in een kom en voeg daar de poedersuiker en het zout toe. Mix dit tot je een samenhangend deeg krijgt.
 • Leg de cupcakevormpjes klaar in het bakblik.
 • Doe een laagje chocola in de vormpjes. Ik deed ongeveer 1 eetlepel chocola per vormpje.
 • Leg dan een kleine eetlepel met pindakaas in de chocola en druk een beetje aan zodat het wat platter wordt.
 • Hierover heen doe je de resterende chocola.
 • Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Als dat lukt…… 🙃
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *