Oh Henry!

Toen ik in 2013 in Canada was, maakte ik voor het eerst kennis met de Oh Henry candybars. Ik vond ze verrukkelijk! Het is een soort Snickers zoals we die in Nederland kennen, maar er zit iets meer pindakaas-smaak in. En waar hou ik nou zo erg van? Juist, pindakaas!

Op een middag gingen we koffie drinken bij Kavaccino’s in Lacombe. Het is zo’n schattig cafeetje. Lekker knus en huiselijk. Ze hadden daar zelfgemaakte Oh Henry’s als extraatje bij de koffie. Die liet ik natuurlijk niet schieten. En dat was de meest lekkere Oh Henry die ik ooit heb gegeten.

Eenmaal thuis heb ik meerdere keren geprobeerd om het recept na te maken, en ik geloof dat het aardig gelukt is, al zeg ik het zelf. Ik gebruik zelf bij het bakken vaak cups om iets af te meten. Dit vind ik handiger dan steeds weer die weegschaal erbij. Maar mocht jij wel liever met de weegschaal werken, heb ik de gewichten er ook bij gezet.
Dit mierzoete, maar oh zo lekkere tussendoortje is heel makkelijk om te maken. Ik wens je veel plezier bij het maken èn bij het opeten!

Oh Henry!

Recipe by MariskaDifficulty: *
Aantal

12

stukjes
Bereidingstijd

25

minutes

Ingrediënten

 • 1 cup (250 gr) agave siroop

 • 1/2 cup (100 gr) suiker

 • 1 cup (125 gr) ongezouten pinda’s

 • 1 cup (270 gr) pindakaas

 • 3 cups (75 gr) Rice Krispies (van bijvoorbeeld Kellog’s)

 • 250 gr melk chocola

Bereidingswijze

 • Doe de agavesiroop en de suiker in een pan en warm dit op. Roer goed door elkaar totdat alles goed vermengt is.
 • Zet de pan van het vuur en voeg de pinda’s en de pindakaas toe. Roer dit alles goed door elkaar.
 • Dan voeg je de Rice Krispies toe en ook dit roer je goed totdat alles goed door elkaar gemengd is.
 • Stort alles uit in een schaal (die van mij is 23×18 cm) en strijk de bovenkant glad. Zet even in de koelkast.
 • Smelt de chocola au bain-marie.
 • Haal de schaal met vulling weer uit de koelkast en giet de gesmolten chocola over de vulling. Zorg dat alles goed bedekt is met chocola. Strijk glad en zet weg in de koelkast totdat de chocola hard is geworden.
 • Voor het serveren, en zeker voor het aansnijden even uit de koelkast halen. Als de chocola keihard is, lukt het snijden bijna niet. En de smaak komt beter tot zijn recht als de Oh Henry’s niet door en door koud zijn.

Recept video

FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *