Chai Tea Latte

Over dit drankje had ik al zoveel gehoord! Het is een heel geliefd drankje van heel veel mensen, en ook 1 van de favoriete smaken bij de Starbucks. En eerlijk? Ik had het nog nooit gehad! Daar moest maar eens verandering in komen vond ik. En dus ging ik aan de slag met allerlei kruiden en zwarte thee. Tijdens het maken heb ik regelmatig een vies gezicht getrokken. Al die sterke kruiden en specerijen en dan ook nog die vieze theezakjes met zwarte thee erbij… Niet echt mijn meest favoriete smaken bij elkaar. Maar toen ik heel voorzichtig mijn eerste slokje ooit van deze Chai Tea Latte nam was ik direct verkocht. Wat een heerlijke en verwarmende smaak! Ik ben nog nooit zo verrast door een recept. En daarom mag ook deze zeker niet ontbreken op mijn site. Ik hoop echt dat jullie hem snel eens gaan proberen, want hij is echt heel erg lekker!

Chai Tea Latte

Recipe by MariskaDifficulty: *
Hoeveelheid

1

kopje
Bereidingstijd

20

minutes

Met dit recept krijg ongeveer 300 ml Chai Tea.
Voor de Chai Tea Latte heb je 100 ml nodig, dus je houdt nog 200 ml over. Lekker voor als je later op de dag nog een kopje wil!

Ingredi├źnten

 • Chai Tea:
 • 400 ml water

 • 2 zwarte thee zakjes

 • 2 kruidnagels

 • 1 tl kaneel

 • 1/2 tl gember

 • 1/2 kardemom

 • 1/2 nootmuskaat

 • 1/2 piment

 • 2 el agave siroop

 • Latte:
 • 150 ml volle melk

 • 1/2 el agave siroop

 • snufje kaneel

Bereidingswijze

 • Kook het water en doe alle kruiden erdoor. Roer goed door het water, haal de pan van de warmtebron en laat het 5 minuten staan.
 • Zet de pan na 5 minuten weer terug op de warmtebron en doe de 2 theezakjes erbij. Laat dit goed trekken. Voeg ook de agavesiroop toe. Laat dit 5 minuten staan. Zorg dat het heet blijft, maar niet kookt.
 • Haal na 5 minuten de theezakjes eruit en zeef de thee. Je Chai Tea is nu klaar.
 • Breng dan de melk met de agavesiroop en het snufje kaneel langzaam aan de kook. Als het kookt, haal dan de pan van het vuur en maak de melk luchtig door met een staafmixer door de melk te gaan.
 • Maak nu de Chai Tea Latte: Doe 100 ml Chai Tea in een kopje en voeg daar de gemaakte melk langzaam aan toe. Besprenkel met wat kaneel. Geniet ervan!

Recept video

FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *