| |

Frozen Yoghurt

Frozen Yoghurt. Het klinkt zo simpel. Schenk yoghurt in een bak en zet in de vriezer. Dan heb je frozen yoghurt. Maar zo heel simpel is het niet. Dit komt omdat yoghurt niet zoveel vet heeft, en vooral uit water bestaat. Hierdoor vormen zich ijskristallen en krijg je 1 groot blok ijs in je bakje. Dus ja, je hebt wel frozen yoghurt, maar waarschijnlijk niet op de manier die je in gedachten had.

Je kunt dit voorkomen door de yoghurt eerst in een theedoek te doen en laten uitlekken, waardoor je de pure room overhoudt. Maar ik had niet zoveel zin in dat gedoe, dus ik ben op zoek gegaan naar een andere, makkelijkere manier om frozen yoghurt te maken.
Allereerst moet je op zoek gaan naar een yoghurt dat een zo hoog mogelijk vetpercentage heeft. Ik kwam uit op de Turkse yoghurt van de Albert Heijn. Deze bevat 10% vet. En om het vetgehalte nog wat te verhogen, heb ik er nog wat slagroom aan toegevoegd. En zo krijg je een heerlijk romig ijs, dat toch echt de smaak van yoghurt houdt.

Let op! Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig!

Veel plezier bij het maken, en geniet ervan als je het opeet!

Frozen Yoghurt

Recipe by MariskaDifficulty: *
Hoeveelheid

700

ml
Bereidingstijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 600 gr Turkse yoghurt (10% vet (of meer!))

  • 100 ml slagroom (30% vet)

  • 100 gr poedersuiker

Bereidingswijze

  • Doe de yoghurt samen met de slagroom en poedersuiker in een kom en mix dit ongeveer 2 minuten door totdat alles goed gemengd is en het mengsel wat lobbig wordt.
  • Doe dit mengsel in een ijsmachine en laat zo’n 25-30 minuten draaien.
  • Schenk het mengsel in een plastic bakje en dek af met wat folie. Druk de folie op de bovenkant van het ijs, zodat het goed afgedekt is en er geen kristallen kunnen vormen. Als het eenmaal ijs is geworden, hoeft dit niet meer en kan er gewoon een deksel op het bakje gedaan worden.
  • Serveer met verse aardbeien en blauwe bessen. Mmmmh!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *