|

Citronella kaarsen maken

Dit keer geen recept dat je kunt eten, maar een recept om muggen en andere insecten op afstand te houden! Namelijk: Heerlijk ruikende citronella kaarsen! Heel fijn voor die lange zomeravonden in je tuin of balkon. En heel simpel te maken.

Je kunt de kaarsen met sojawax of paraffine maken. Het verschil tussen sojawax en paraffine is dat soja heel natuurlijk is en daardoor geen giftige dampen uitstoot bij het branden van de kaars. Bovendien brandt een sojawax kaars langer dan een paraffine kaars. Ik kies daarom liever voor sojawax.

Tip: In plaats van in een citroen, kun je de kaarsen ook in een mooi potje doen. Bewaar mooie potjes en glaasjes waar je je kaarsen in kunt maken.

Citronella kaarsen maken

Recipe by MariskaDifficulty: **
Hoeveelheid

2

citroenkaarsen
Bereidingstijd

25

minutes

Met dit recept kun je 2 citroenkaarsen maken. Je krijgt ongeveer 50 ml kaarsvet.

Ingrediënten

  • 1 citroen

  • Citronella-olie

  • 60 gr sojawax of paraffine

  • 2 lontjes

  • Extra
  • Een oude pan waarin je de wax kunt smelten.

Bereidingswijze

  • Smelt de wax op de au-bain-marie manier. Haal de pan uit het water als je ziet dat bijna alles vloeibaar is geworden. Laat het dan even een minuutje staan om af te koelen.
  • Voeg dan ongeveer 6 druppels citronella olie toe. Roer dit goed door de olie
  • Snijd de citroen over de lengte door en pers hem uit. Haal dan al het vruchtvlees uit de citroen zodat hij helemaal schoon is.
  • Zet de citroen helften op een stabiele plek. Blijven ze niet staan? Snijd dan een klein stukje van de onderkant zodat je een platte kant krijgt.
  • Schenk dan voorzichtig de olie in de citroenen. Wacht dan even tot de olie wat opstijft en doe dan de lontjes erin. Zorg dat ze recht blijven staan en laat verder afkoelen.
  • Extra:
  • Wil je eens iets anders proberen? Doe de olie dan in een mooi potje en meng wat verse tijm blaadjes door de olie. Zo krijg je een heerlijk ruikend citroen-tijm kaarsje.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *