| |

In 3 stappen roomijs maken zonder ijsmachine!

Met dit warme weer nemen wij regelmatig een ijsje. Meestal is het een waterijsje, maar wat mij betreft gaat er niks boven een heerlijk bakje roomijs.
In de supermarkt vind je allerlei soorten en smaken, maar het is zoveel lekkerder om je roomijs zelf te maken. En dat is echt niet zo moeilijk als je misschien denkt. Met een ijsmachine is het nòg makkelijker, maar ik wil je graag laten zien dat je ook roomijs kunt maken zonder een ijsmachine.

Stap 1

Zoek een recept voor roomijs dat je lekker lijkt en volg het recept op tot je bij de stap bent gekomen waar het ijs in de ijsmachine moet.

Stap 2

Pak een cakeblik of ander bakje dat in de vriezer kan. Schenk hier het mengsel voor het roomijs in. Zet dit in de vriezer en laat dit 30 minuten staan.

Stap 3

Haal na 30 minuten het roomijs uit de vriezer en roer het ijs goed door met een lepel. Door dit te doen breek je de ijskristallen en blijft je ijs heerlijk zacht en romig. Zet het dan weer 30 minuten in de vriezer en herhaal deze stap zo’n 6 keer.

En zo simpel is het dus om je eigen roomijs te maken zonder ijsmachine. Het kost even wat tijd, maar veel werk is het niet. Welk roomijs ga jij als eerste maken? Klik hier voor onze heerlijke roomijs recepten!

FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *