| | |

Mediteraanse salade

Deze lekker, volle en frisse salade is heerlijk op een geroosterd ciabatta broodje. Of als salade bij de barbecue.

Mediteraanse salade

Recipe by MariskaDifficulty: **
Hoeveelheid

4

personen
Bereidingstijd

30

minutes

De hoeveelheid is aangegeven voor 4 personen. Dit is gebaseerd op basis van lunch en met een ciabatta broodje erbij.

Ingrediënten

  • 400 gr kikkererwten uit blik

  • 1 rijpe avocado

  • 150 gr Hollandse garnalen

  • 1 zoete puntpaprika

  • 4 à 5 stukken zongedroogde tomaatjes (in kleine stukjes gesneden)

  • 1/2 rode ui

  • 1 tl grove mosterd

  • 1 1/2 el yoghurt mayonaise

  • Klein handje vol tuinkers.

  • Eventueel:
  • 1 ciabatta brood

  • Teentje knoflook

  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan en doe ze in een grote kom.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de zoete punt paprika en snijd in kleine stukjes. Voeg dit toe bij de kikkererwten.
  • Voeg dan ook de zongedroogde tomaatjes (in kleine stukjes) en de garnalen toe.
  • Snijd de avocado in kleine blokjes en de halve ui in hele dunne ringen. Voeg dit ook toe aan de salade.
  • Meng nu in een ander schaaltje de yoghonaise met de mosterd goed door elkaar. Voeg het mengsel dan toe aan de salade en roer alles heel goed door elkaar.
  • Je salade is nu klaar. Laat het minstens 2 uur staan, zodat de smaken goed door elkaar heen trekken. Bestrooi er bij het opdienen wat tuinkers over.
  • Als extra optie kun je het ciabattabrood erbij doen. Snijd het brood doormidden. Snijd het brood vervolgens over de lengte in reepjes van zo’n 1,5 cm dikte. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak dit af in de oven op 180 graden, zo’n 10 minuutjes totdat ze goudbruin zijn.
    Maak een knoflookteentje schoon en schraap met het knoflookteentje lichtjes over het gebakken brood. Dit geeft een heerlijke pittige knoflooksmaak aan het brood. Vervolgens doe je een schep van de salade op het brood en smullen maar!!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *