Avondeten | Wat eten we vandaag?

Pasta met spruitjes

Er komen een paar hele warme dagen aan. Ik heb dan nooit zoveel zin om lang in de keuken te staan en ben dan wel te porren voor makkelijke, lichte recepten. En hier heb ik er ook 1 voor jullie. Lekkere spruitjes, kort gekookt, gewokt en dan mengen met de fusili. Zo klaar en lekker van smaak.

Pasta met spruitjes

Recipe by MariskaDifficulty: *
Hoeveelheid

4

Personen
Bereidingstijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 300 gr tricolore fusili

  • 250 gr gerookte spekreepjes

  • 500 gr spruitjes

  • 100 gr kruidenroomkaas

Bereidingswijze

  • Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Giet de pasta af, maar behoud het kookvocht, hierin kun je de spruitjes gaan koken
  • Schoon de spruitjes, snijd ze doormidden en kook deze heel kort gaar in het kookvocht van de pasta. 5 minuten koken is voldoende.
  • Bak de gerookte spekreepjes gaar in een wok en voeg daar de gekookte spruitjes bij. Roer dit goed door en bak dit even door.
  • Voeg dan de pasta en de kruidenroomkaas toe. Roer dit alles goed door elkaar en dien dan op.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Meer ideeën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *