3 laagjes custardcake (Magic cake)

Deze cake wordt ook wel “Magische Cake” genoemd. Dat komt omdat deze cake na het bakken 3 lagen krijgt, terwijl je maar 1 beslag hebt. Er komt een custardlaagje, een crème laagje en een cakelaagje.

Deze cake is zo ontzettend lekker en heel makkelijk te maken. Ik maak hem nog wel eens als ik onverwachts bezoek krijg. Het moeilijkste van dit recept is het wachten tot de cake is afgekoeld. De smaak van de cake komt echt veel beter tot zijn recht als hij goed is afgekoeld! Ik moet nu wel bekennen dat mijn afgekoelde cake vaak al 1 of 2 stukjes mist…. 🙃

3 laagjes custardcake

Recipe by MariskaDifficulty: *
Aantal

9

stukjes
Bereidingstijd

50

minutes

Ingrediënten

 • 75 gr gesmolten roomboter

 • 375 ml handwarme melk

 • 150 gr poedersuiker

 • 4 eieren, gesplitst

 • 140 gr bloem

 • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

 • Mix de eiwitten stijf en zet apart.
 • Meng de poedersuiker en vanillesuiker met het eigeel en roer goed door elkaar.
 • Voeg de gesmolten roomboter toe en mix goed door elkaar.
 • Doe beetje bij beetje de melk hierbij en meng het geheel goed door elkaar tot alles goed gemengd is.
 • Voeg dan de bloem toe en meng tot een egaal mengsel.
 • Voeg dan de eiwitten toe. Mix dit heel voorzichtig door het beslag. Het klopt dat je nog wat pieken van de eiwitten blijf zien in het beslag. Dit zorgt er mede voor dat de 3 lagen straks zichtbaar worden. Meng deze laatste stap dus niet te lang door! Het beslag is zeer dun, dit klopt!
 • Vet een bakvorm in. Die van mij is 28×18 cm. Doe het beslag in het bakblik.
  TIP: Bij de meeste recepten is het handig om ook een bakpapier in de vorm te doen. Ik raad dit bij dit recept af, omdat het middelste stuk van de cake dan niet goed gaar wordt. Ik heb het meerdere keren geprobeerd, maar mijn cake werd echt het mooist als ik geen bakpapier in de vorm had gedaan!
 • Zet het in de voorverwarmde oven. 160u00baC, boven en onderwarmte. Bak in zo’n 50 minuten gaar. Hou de cake zeker vanaf een minuut of 40 in de gaten of hij niet te donker wordt aan de bovenkant. Als dit het geval is, kun je hem afdekken met aluminiumfolie.
 • Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer met wat poedersuiker erover.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *