Je eigen lippenbalsem maken

Even een afwijkend receptje! Dit keer niet iets om op te eten, maar iets om je lippen te verzorgen!

In de winter kunnen je lippen wel wat extra verzorging gebruiken. Bij schrale lippen halen we dan vaak een stick met lippenbalsem en smeren dat op onze lippen. Maar ben jij je er eigenlijk wel bewust van wat er allemaal in zit? Waarschijnlijk herken je de helft van de ingrediënten niet eens.

Wat als ik je vertel dat je heel makkelijk je eigen lippenbalsem kunt maken? Het is echt heel simpel. Je kunt ook wat meer maken, zodat je een voorraadje hebt. Als je de olie in porties maakt, kun je elke portie een andere geur geven.
Veel plezier met maken!

Je eigen lippenbalsem maken

Recipe by MariskaDifficulty: **
Hoeveelheid

40

ml
Bereidingstijd

15

minutes

Maak je eigen lippenbalsem met alleen maar pure ingrediënten.

Ingrediënten

  • 10 gr bijenwas

  • 15 gr kokosolie

  • 15 gr sheabutter

  • 4-5 druppels etherische olie naar keuze

Bereidingswijze

  • Doe de bijenwas, kokosolie en sheabutter in een kom en laat dit smelten door middel van au-bain-marie. Het bijenwas heeft even een tijdje nodig om te smelten. Verwarm het door totdat het 1 egale olie is geworden. Roer regelmatig door.
  • Laat de olie nu eerst even afkoelen tot het hele hete er vanaf is (tot ongeveer 40ºC). Voeg dan pas de etherische olie toe. Ik heb voor dit recept voor lavendel gekozen. Maar varieer vooral zelf met wat je fijn vindt om te gebruiken.
  • Roer de olie goed door en doe het dan in een tinnen doosje of in een speciaal hiervoor bedoelde lege lipstick vorm.
  • Laat goed uitharden.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *