Pistachekoekjes
Koekjes waar noten in zijn verwerkt vind ik eigenlijk altijd lekker. En als het recept zo makkelijk is als deze word ik er al helemaal blij van! Met maar 5 ingrediënten zet jij heerlijke pistachekoekjes op tafel!


Koekjes waar noten in zijn verwerkt vind ik eigenlijk altijd lekker. En als het recept zo makkelijk is als deze word ik er al helemaal blij van! Met maar 5 ingrediënten zet jij heerlijke pistachekoekjes op tafel!
15
koekjes30
minutes140 gr pistachenootjes (ongezouten)
180 gr blanke amandelen (zonder vliesje!)
2 eiwitten
100 gr poedersuiker
2 el sinaasappelsap
Deze lekker, volle en frisse salade is heerlijk op een geroosterd ciabatta broodje. Of als salade bij de barbecue. Recept opslaan
Een Engels ontbijt is iets heel anders dan ons broodje hagelslag. Het bevat veel vlees en ei en is behoorlijk vet. Een slechte ontbijter kan deze beter overslaan 😉. Dit typische Engelse ontbijt bestaat onder andere uit roerei, uitgebakken spek en bloedworst. Wie ga jij hiermee verrassen? Recept opslaan
Als we naar een buffetrestaurant gaan, kies ik bij de toetjes standaard een schaaltje Crème Brûlée als ze dat hebben. Ik vind het een heerlijk nagerecht. Vol romig van smaak met een lekker krakend korstje van gekarameliseerde suiker… Mmmmmh! Crème Brûlée betekent letterlijk “gebrande room” . Het is een soort room / pudding met een…
Frozen Yoghurt. Het klinkt zo simpel. Schenk yoghurt in een bak en zet in de vriezer. Dan heb je frozen yoghurt. Maar zo heel simpel is het niet. Dit komt omdat yoghurt niet zoveel vet heeft, en vooral uit water bestaat. Hierdoor vormen zich ijskristallen en krijg je 1 groot blok ijs in je bakje….
Deze zuurkool ovenschotel heb ik ooit eens bedacht omdat ik niet van zuurkool hou. Dat klinkt gek he! Maar door de combinatie met aardappelpurree, het gehakt en het zoete van de ananas smaakt zelfs de zuurkool heerlijk! En zo eet ook ik op z’n tijd een lekker portie zuurkool. Dit recept is dan ook een…
Bij ons kan de vuurkorf eigenlijk nooit meer aan zonder dat er ook broodjes op een stok worden gebakken. Ik heb het ooit eens geprobeerd, maar nu is het vaste prik: zodra het vuur aan gaat, vragen de kinderen wanneer het deeg komt. Dus wees gewaarschuwd! 😉 Deze broodjes zijn heerlijk luchtig van binnen, en…