Scones
Wat mag er niet ontbreken bij een fijne Paasbrunch? Juist! Scones! En daarom deel ik nu dit lekkere recept voor scones met jullie om het Paasweekend in te luiden. Het recept is heel simpel en je scones staan zo op tafel. Wel eerst een beetje laten afkoelen hè! 😊
Scones
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalDit recept is heerlijk met zelfgemaakte Clotted Cream en jam.
Ingrediënten
350 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
Snufje zout
85 gr roomboter op kamertemperatuur
30 gr suiker
8 gr vanillesuiker
175 ml lauwwarme melk + een beetje om de scones mee te bestrijken
- Extra
Bakpapier
Iets rond om het deeg mee uit te steken (kopje oid)
Bereidingswijze
- Doe het zelfrijzend bakmeel, snufje zout en de bakpoeder in een kom en roer dit door elkaar.
- Mix de boter luchtig met de suiker en vanillesuiker
- Mix dan de botermix door het meel en voeg dan de melk toe. Dit is eerst nog een nat papje, maar door te blijven kneden, wordt het vanzelf een mooi deeg. Het laatste stukje kun je het beste met de hand kneden. Blijft het te nat, voeg dan nog een beetje bakmeel toe.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Zorg dat het deeg zo’n 3 cm dik is.
- Steek rondjes van zo’n 5 cm doorsnee uit het deeg en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smeer met een kwastje wat melk over de scones.
- Bak de scones gaar in een voorverwarmde oven. 200 graden, boven en onder warmte, zo’n 10 tot 15 minuten.