Cinnamon rolls recept – Zelf kaneelrolletjes maken
Ken je dat? Zo’n lijst met recepten die je ooit nog eens wilt maken? Nou, deze Cinnamon rolls stonden al een hele tijd op die van mij. En ik kan je zeggen: ze zijn het wachten meer dan waard. Fluffy, zacht, kruidig en zó lekker dat je je vingers erbij aflikt.
Ik heb het perfecte Cinnamon rolls recept gevonden voor luchtige, zoete kaneelrolletjes – en die deel ik natuurlijk graag met jou.
Cinnamon rolls komen oorspronkelijk uit Zweden, waar ze bekend staan als Kanelbullar. Ze zijn daar zó populair dat ze op 4 oktober zelfs Kanelbullens dag vieren – hoe leuk is dat? Een feestdag speciaal voor kaneelbroodjes, daar teken ik voor.
Met dit recept krijg je een luchtig, goed gerezen deeg, een heerlijke vulling van suiker en kaneel, en natuurlijk dat zachte, kleverige laagje glazuur bovenop. Ja, het kost wat tijd, maar geloof me: Cinnamon rolls maken is het meer dan waard. Al is het alleen maar voor die geur in huis…

Veelgestelde vragen over cinnamon rolls maken
Waarom moet het deeg rijzen?
Rijzen is belangrijk om zachte en luchtige cinnamon rolls te krijgen. Tijdens het rijzen ontwikkelt het deeg structuur en volume. Laat het deeg minimaal 1 uur rijzen, of tot het in volume verdubbeld is. Voor extra fluff kun je het ook nog een tweede keer laten rijzen nadat je de rolletjes hebt gevormd.
Kan ik cinnamon rolls voorbereiden en later bakken?
Ja! Je kunt de rolletjes ’s avonds al vormen en in de bakvorm leggen. Dek af en zet in de koelkast. De volgende ochtend laat je ze 30 minuten op kamertemperatuur komen, en daarna bak je ze zoals gewoonlijk. Ideaal voor een vers ontbijtje zonder vroeg opstaan.
Hoe krijg ik mijn Cinnamon rolls extra zacht?
Gebruik volle melk en roomboter in het deeg voor een rijke, zachte structuur. Laat ze ook niet te lang bakken – ze mogen net gaar zijn. Smeer ze eventueel direct na het bakken in met wat gesmolten boter voor extra zachtheid.
Kun je cinnamon rolls invriezen?
Ja! Je kunt ze ongegaard invriezen (na het oprollen) of gebakken en afgekoeld. Verpak goed in folie en een diepvrieszak. In de oven of magnetron kun je ze later makkelijk weer opwarmen.
Welke topping is het lekkerst?
Traditioneel krijgen Cinnamon rolls een roomkaasglazuur, maar poedersuikerglazuur, maple syrup of zelfs karamelsaus zijn ook heerlijke opties. Je kunt ze ook puur laten – ze zijn van zichzelf al lekker genoeg.
Dit zijn de ingrediënten voor mijn recept voor Cinnamon Rolls:


