Zuurkool ovenschotel
Deze zuurkool ovenschotel heb ik ooit eens bedacht omdat ik niet van zuurkool hou. Dat klinkt gek he! Maar door de combinatie met aardappelpurree, het gehakt en het zoete van de ananas smaakt zelfs de zuurkool heerlijk! En zo eet ook ik op z’n tijd een lekker portie zuurkool. Dit recept is dan ook een goede tip voor mee etende kinderen die niet van zuurkool houden.
Zuurkool ovenschotel
Difficulty: *4
personen1
hourIngrediënten
1,2 kilo kruimige aardappels
150 gr crème fraîche
1 pakje van 520 gr zuurkool
1 grote blik ananasstukjes
350 gr (runder)gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
Peper, zout
150 gr geraspte kaas
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af en stamp ze dan fijn. Heb je een purreeknijper is dat nog beter! Zodra je purree van je aardappels hebt gemaakt, roer je de crème fraîche er door.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit even kort in een pan. Voeg dan het gehakt toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de zuurkool even kort in een pan.
- Vet een ovenschaal in. Ik heb bij dit recept een ovenschaal gebruikt van 32 bij 20 cm.
- Begin met een laagje aardappelpurree. Doe daarbovenop een laagje zuurkool. Dan doe je de ananas erop en vervolgens het gehakt. Dan doe je er nog een laag aardappelpurree op en je sluit het af met een laagje geraspte kaas.
- Doe dit in de oven. 200ºC, 30-35 minuten, totdat de kaas een knapperig korstje krijgt.