Rijst gehaktschotel
Dit makkelijke gerecht heb je zo op tafel. En het mooie is, je hebt ook maar 2 pannen nodig! Dus lekker makkelijk voor als je een keer niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel gezond wilt eten.


Dit makkelijke gerecht heb je zo op tafel. En het mooie is, je hebt ook maar 2 pannen nodig! Dus lekker makkelijk voor als je een keer niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel gezond wilt eten.
4
personen30
minutes300 gr Basmati rijst
1 groentebouillonblokje
300 gr gehakt
2 winterpenen
1 courgette
1 blikje perziken op sap (410 gr)
1 ui
2 teentjes knoflook
Zout, peper
1 tl kerriepoeder
Het is weer tijd voor verse spinazie uit onze eigen moestuin! Dus aankomende tijd staan hier veel recepten op het menu waar ik de spinazie in verwerk. Deze wil ik graag met je delen. Het is super lekker en ook nog eens handig op drukke dagen. Deze quiche kun je namelijk de avond ervoor maken,…
Vandaag deel ik een recept met jullie waar ook vast veel kinderen blij van worden. Het is namelijk een recept voor wraps met een vulling die je zelf bij elkaar mag kiezen. Een soort buffet-idee voor het vullen van je wrap. Dat werkt natuurlijk altijd goed, omdat iedereen kan kiezen wat hij of zij lekker…
Als we naar een buffetrestaurant gaan, kies ik bij de toetjes standaard een schaaltje Crème Brûlée als ze dat hebben. Ik vind het een heerlijk nagerecht. Vol romig van smaak met een lekker krakend korstje van gekarameliseerde suiker… Mmmmmh! Crème Brûlée betekent letterlijk “gebrande room” . Het is een soort room / pudding met een…
Ik ben altijd weer blij als ik een lekker recept heb gevonden die door kan gaan als lunch. Ik ben die boterhammen af en toe echt wel beu, dus een gezonde afwisseling is altijd welkom. Dit recept kwam ik ooit eens tegen in een kookboek, maar heb hem inmiddels helemaal naar eigen smaak aangepast.Probeer hem…
Dit recept is heerlijk voor een snelle, gezonde doordeweekse hap. Of als het zomer is en het veel te warm is om lang in de keuken te moeten staan voor een voedzame maaltijd.Je zit in ieder geval lekker snel aan tafel! Eet smakelijk! Recept opslaan
Speciaal voor dit paasweekend deel ik met jullie een recept dat ik een tijdje terug al gemaakt heb. Namelijk: de enige echte Clotted Cream uit Engeland. Normaal gesproken maak ik altijd de snelle variant (die met o.a. mascarpone en crème fraîche (dit recept heb je nog van me tegoed!)), maar ik wilde nu toch echt…