Kippensoep
Een soepje doet het altijd goed. Ik maak altijd iets teveel, zodat ik het de volgende dag nog lekker als lunch kan nemen. Met dit recept maak je heerlijke, heldere kippensoep. Onze kinderen vinden deze soep ook erg lekker, juist omdat er niet teveel “stukjes” in zitten.
Kippensoep
Course: Avondeten, LunchDifficulty: *3
uur4
personenIngrediënten
2 liter water
2 kippenbouten
2 winterpenen
1 prei
1 grote ui
3 takjes tijm
1 laurierblaadje
Zout, peper
Handje vol fijngesneden peterselie
1 volle eetlepel bouillon poeder
1 zakje fijngesneden soepgroente (of zelf snijden! 🙂 )
1 flinke hand vol vermicelli
Bereidingswijze
- Doe het water in een ruime pan en leg de kippenpoten erin. Verwarm dit.
- Snijd tijdens het opwarmen de prei , wortels en ui in grove stukken. Voeg dit toe aan het water en voeg dat ook het laurierblaadje en de takjes tijm toe. Breng aan de kook en laat dit lekker pruttelen. Dit mag wel een uur of 2, 3 blijven staan.
- Als de kip goed gaar gekookt is, en bijna van het bot af valt, haal je hem uit de pan. Haal het vel van de kip en snijdt het vlees in kleine stukken.
- Schenk de soep door een zeef in een andere pan. Druk de groente goed door de zeef heen, zodat ook dat sap wat vol van smaak en vitamine is, in de soep terecht komt. De pulp dat overblijft kan weg.
- Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg het kippenvlees, de vermicelli, de fijngesneden soepgroente, de peterselie en het bouillonpoeder toe. Breng verder op smaak met zout en peper.