Crème Brûlée
Als we naar een buffetrestaurant gaan, kies ik bij de toetjes standaard een schaaltje Crème Brûlée als ze dat hebben. Ik vind het een heerlijk nagerecht. Vol romig van smaak met een lekker krakend korstje van gekarameliseerde suiker… Mmmmmh!
Crème Brûlée betekent letterlijk “gebrande room” . Het is een soort room / pudding met een gekarameliseerd suikerlaagje erboven op. Je maakt dit heerlijke nagerecht in speciale Crème Brûlée bakjes, ook wel ramekins genoemd.
Het is een vrij eenvoudig recept met weinig ingrediënten. Je moet alleen even weten hoe het moet. En laat ik je daar nu graag mee willen helpen! 🙂 Eet smakelijk!


Hallo Lusik,
Bedankt voor het recept!
Het wordt wel tijd om een nieuwe video te maken 😊
Eén klein detail aan het eind. Zie het aub als tip en geen kritiek.
De suiker altijd kort voor het serveren erop doen en smelten. De crème ook goed laten afkoelen.
Verder top ik hoop meer van je recepten te zien. Het witte puntjes recept was super! Ik maak er party bolletjes van.
Succes! En met vriendelijke groet
Florim