Tips & Uitleg | Baktips

Je perfecte ei koken

Hoe je het liefst je eitje eet, is heel persoonlijk. De 1 zweert bij een hardgekookt ei, terwijl de ander het eigeel er het liefst uit slurpt!
Ik heb hem zelf het liefste er tussen in, een medium gekookt ei. Maar hoe krijg je die eieren precies zoals iedereen hem wil hebben?

Om te beginnen zijn er erg veel variabelen bij het koken van eieren. Je eieren kunnen klein, medium of groot zijn. Komt je ei uit de koelkast of is hij op kamer temperatuur? Leg je het ei direct al in het water, of pas als het water kookt? Al deze dingen hebben effect op de tijdsduur bij het koken van een ei. En dan komt het ook nog eens best precies, aangezien een minuut korter of langer al veel verschil kan maken.

In onderstaande tabellen kun je de tijd aflezen die je kunt aanhouden voor het koken van je perfecte ei.
Let op! Je zorgt eerst dat het water kookt en dan pas doe je het ei in het water. Vanaf dat moment gaat de tijd in.

Bewaar jij je eieren op kamertemperatuur? Hou dan dit tabel aan:

Kooktijd bij kamertemperatuurZacht gekooktMedium gekooktHard gekookt
Maat S4,5 minuten5,5 minuten7 minuten
Maat M6 minuten7 minuten9 minuten
Maat L6,5 minuten8 minuten10,5 minuten

Bewaar jij je eieren in de koelkast (4ºC)? Hou dan dit tabel aan:

Kooktijd bij eieren in de koelkast 4ºCZacht gekooktMedium gekooktHard gekookt
Maat S5,5 minuten7 minuten9 minuten
Maat M6,5 minuten8 minuten10 minuten
Maat L7,5 minuten9,5 minuten12 minuten
FavoriteLoadingRecept opslaan

Meer ideeën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *