Rijstepap
Dit recept komt bij mijn oma vandaan. Als ik tussen de middag bij haar bleef eten, kwam er regelmatig een bordje rijstepap op tafel. En mijn bord kwam altijd leeg! Zo lekker vond ik het! Natuurlijk met net iets teveel suiker erin, want dat maakt het zo lekker zoet.
Het recept is heel simpel. Het enige waar je op moet letten is dat je moet blijven roeren, want het brandt snel aan.
Rijstepap
Difficulty: *1
persoon30
minutesIngrediënten
80 gr dessertrijst
450 ml melk
Klontje roomboter
1,5 el donkere basterdsuiker
Bereidingswijze
- Breng de melk aan de kook. Doe dit in een pan met een dikke bodem.
- Voeg dan de rijst toe en roer het goed door de melk, zodat het niet aan de bodem gaat plakken.
- Laat dit zo’n 20 minuten zachtjes door koken. Net zolang tot alle melk is opgenomen en er een pap ontstaat. Let er goed op dat je blijft roeren, want rijstepap brandt snel aan
- Serveer op een diep bord en voeg de basterdsuiker en het klontje boter toe. Roer het goed door elkaar en smullen maar!