Cinnamon Rolls
Ik heb een lijstje (zeg maar gerust lijst!) met recepten die ik altijd nog een keer wil gaan proberen. Dit recept voor heerlijke cinnamon rolls stond ook al een tijdje op die lijst. Die kan ik nu gaan afstrepen, want hij is er hoor! Het ultieme recept voor de allerlekkerste cinnamon rolls!
Cinnamon rolls zijn eigenlijk gewoon kaneelbroodjes en zijn oorspronkelijk afkomstig uit Zweden. Daar worden ze kanelbullens genoemd. Op 4 oktober vieren ze daar zelf Kanelbullens dag! De dag van het kaneelbroodje, hoe leuk is dat!
Met dit recept krijg je heel luchtig deeg, waardoor de cinnamon rolls goed rijzen en heel fluffy en zacht worden. Dat heerlijke deeg in combinatie met kaneel en suiker is echt verrukkelijk! Ga je ze ook maken? Het is best even wat werk, maar je zult er geen spijt van krijgen! 🙂
Cinnamon Rolls
Difficulty: **10
stuks40
minutesIngrediënten
150 ml handwarme melk
7 gr gist
50 gr suiker
1 ei
1 eigeel
50 gr gesmolten roomboter (warm, niet heet!)
375 gr bloem
1/2 tl zout
- Voor de vulling:
100 gr basterdsuiker
1,5 el kaneel
50 gr zachte roomboter
- Voor de frosting:
100 gr roomkaas
60 gr poedersuiker
Bereidingswijze
- Mix de handwarme melk met de gist, suiker, ei, eigeel en de gesmolten boter door elkaar.
- Voeg dan de bloem en zout toe en kneed met je handen tot er een deeg ontstaat. Het klopt dat dit deeg heel plakkerig is.
- Doe het deeg in een keukenmachine en laat hem op medium snelheid zo’n 8 minuten mixen. Let op, gebruik deeghaken!
- Doe het deeg in een ingevette kom. Dek het af met folie en daarna een warme theedoek.
Zet het op een warme plek en laat het zo’n 1,5 uur rijzen. - Haal na het rijzen het deeg uit de kom en rol het uit tot je een rechthoek hebt van ongeveer 25×35.
- Wrijf de zachte roomboter in het deeg.
- Mix de basterdsuiker met het kaneel en wrijf dit over de boter ook in het deeg.
- Rol het deeg op tot een rol. Begin met rollen aan de korte kant.
- Snij de buitenste stukjes eraf, en snij vervolgens de rol in plakken van ongeveer 3 cm dik.
- Leg de plakken in een met bakpapier beklede bakvorm. Dek dit af met folie en daarna weer met een warme theedoek. Zet dit op een warme plek en laat het zo’n 45 minuten rijzen.
- Haal het theedoek en de folie eraf en doe de cinnamon rolls in de oven. 175ºC, ongeveer 20-25 minuten.
- Maak de frosting door de roomkaas met het poedersuiker te mengen. Roer goed door tot je een egaal mengsel hebt.
- Laat de cinnamon rolls eerst goed afkoelen voordat je de frosting erop doet.