bananenpannenkoek
|

Bananenpannenkoek – gezond, makkelijk én kindvriendelijk

Soms zijn de simpelste recepten het lekkerst. Deze bananenpannenkoek maak ik regelmatig als ontbijt of voor in de lunchtrommel voor de kinderen. Ze zijn voedzaam, snel klaar en een fijne manier om rijpe bananen op te maken.

Waarom ik fan ben van deze bananenpannenkoek 🍌

  • Ze bevatten maar een paar ingrediënten
  • Geen toegevoegde suikers
  • Glutenvrij te maken
  • Perfect voor kleine én grote eters
  • Ideaal om mee te nemen (ook koud lekker!)
  • Je houdt lang een verzadigd gevoel

Variaties & tips

  • Voeg wat geraspte kokos of fijngehakte nootjes toe voor extra bite
  • Maak ze met blauwe bessen in het beslag (eerst even invriezen, dan blijven ze heel)
  • Lekker met een lepel volle yoghurt en wat fruit on top

Deze bananenpannenkoek gebruik ik ook wel eens als basis voor kleine pannenkoekjes in de lunchtrommel.
Je ziet ze terug in mijn blog met lunchtrommel inspiratie voor schooldagen – daar geef ik nog meer ideeën (inclusief fruitspiesjes en wraps!).

Bewaren

Je kunt de pannenkoekjes 1 à 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Opwarmen kan kort in een droge pan. Invriezen kan ook, al zijn ze vers toch het allerlekkerst.

Bananen pannenkoek

0.0 from 0 votes
Difficulty: *
Aantal

1

Pannenkoek
Bereidingstijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 1 ei

  • 1 rijpe banaan

  • 1 volle eetlepel bloem

  • 1/2 tl kaneel

  • 1 el kokosolie of zonnebloemolie

  • Eventueel wat fruit zoals blauwe bessen en aardbeien als topping

Bereidingswijze

  • Prak de banaan fijn met een vork
  • Voeg het ei toe en meng goed door elkaar
  • Voeg dan het kaneel en de bloem toe en roer door elkaar tot het een papje wordt
  • Verhit de olie in een ruime pan en laat goed heet worden.
  • Doe de mix in de pan en verdeel goed door de pan. Zorg dat je nog ruimte om de pannenkoek over hebt, dan draait ie straks makkelijker
  • Zet het vuur middelhoog en doe een deksel op de pan zodat de bovenkant droog wordt. Zodra die droog is, draai je de pannenkoek om en zet je het vuur weer wat hoger. Voor het bakken van de andere kant hoef je geen deksel meer te gebruiken.
  • Bak dit nog 1 minuutje door en klaar is je pannenkoek!
  • Beleg je pannenkoek met bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien en/of wat schijfjes banaan.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *