Bananenpannenkoek – gezond, makkelijk én kindvriendelijk
Soms zijn de simpelste recepten het lekkerst. Deze bananenpannenkoek maak ik regelmatig als ontbijt of voor in de lunchtrommel voor de kinderen. Ze zijn voedzaam, snel klaar en een fijne manier om rijpe bananen op te maken.
Waarom ik fan ben van deze bananenpannenkoek 🍌
- Ze bevatten maar een paar ingrediënten
- Geen toegevoegde suikers
- Glutenvrij te maken
- Perfect voor kleine én grote eters
- Ideaal om mee te nemen (ook koud lekker!)
- Je houdt lang een verzadigd gevoel
Variaties & tips
- Voeg wat geraspte kokos of fijngehakte nootjes toe voor extra bite
- Maak ze met blauwe bessen in het beslag (eerst even invriezen, dan blijven ze heel)
- Lekker met een lepel volle yoghurt en wat fruit on top
Deze bananenpannenkoek gebruik ik ook wel eens als basis voor kleine pannenkoekjes in de lunchtrommel.
Je ziet ze terug in mijn blog met lunchtrommel inspiratie voor schooldagen – daar geef ik nog meer ideeën (inclusief fruitspiesjes en wraps!).
Bewaren
Je kunt de pannenkoekjes 1 à 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Opwarmen kan kort in een droge pan. Invriezen kan ook, al zijn ze vers toch het allerlekkerst.

