Brownies voor jouw Valentijn

Vandaag is het Valentijnsdag! En hoe kun je jouw Valentijn nou het beste verrassen? Met iets dat zelf is gemaakt natuurlijk! Daarom heb ik dit recept voor jullie gemaakt. Speciale Valentijn brownies! Ze zien er niet alleen heel erg leuk uit, maar zijn ook nog eens super lekker. En zelfs als je niet zo goed bent in bakken, kan dit eigenlijk niet mislukken. Veel plezier met geven! ❤️

Brownies voor jouw Valentijn

Recipe by MariskaDifficulty: *
Aantal

12

hartjes
Bereidingstijd

50

minutes

Ingrediënten

  • Voor de brownies:
  • 200 gr poedersuiker

  • 110 gr zelfrijzend bakmeel

  • 60 gr cacaopoeder

  • 70 gr chocola (puur of melk)

  • 2 eieren (maat M of L)

  • 100 ml zonnebloemolie

  • 2 el water

  • Voor het glazuur:
  • 50 gr aardbeien (mag ook uit de vriezer)

  • 50 gr poedersuiker

  • Extra:
  • Bakvorm van ongeveer 21×21 cm

  • Bakpapier

  • Hartjes uitsteekvorm

Bereidingswijze

  • Snijd de chocola in kleine stukjes.
  • Meng dan de poedersuiker, het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder, en de gesneden chocola door elkaar.
  • Doe in een grote kom de eieren, zonnebloemolie en het water en mix door elkaar. Voeg dan de droge ingrediënten bij de natte en mix dit goed door tot alles goed gemengd is en er een mooi dik beslag ontstaat.
  • Vet een bakvorm in met wat olie en bekleed de bodem met bakpier.
    Stort hier het beslag in en verdeel goed over het bakblik.
  • Doe dit in een voorverwarmde oven op 160ºC, boven- en onderwarmte. Bak het in zo’n 40 minuten gaar.
  • Laat het goed afkoelen voordat je verder gaat.
  • Haal het browniedeeg uit de vorm en haal er met een koekjesvorm zoveel mogelijk hartjes uit.
  • Maak vervolgens het glazuur. Pureer de aarbeien tot een sapje. Roer hiervan 1 eetlepel door de poedersuiker tot een glazuur. Doe het glazuur in een cornetje en spuit mooie, dunne sliertjes over de hartje brownies.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *