|

Zimtsterne (kaneelsterren)

Deze verrukkelijke koekjes komen uit Duitsland. Deze typische kerstkoekjes zitten standaard in mijn winkelwagen als we rond de kerstdagen daar boodschappen gaan doen.
Ze stonden al heel lang op mijn lijstje om te gaan maken. En aangezien we nu door de Coronamaatregelen niet naar Duitsland kunnen, vond ik dit de perfecte tijd om ze maar eens zelf te gaan maken. En oooh, wat zijn ze goed gelukt!

Het deeg van de koekjes is erg bros. Tijdens het kneden lijkt het misschien alsof er maar geen pakkende deegbal komt. Maar blijf door kneden en je krijgt vanzelf een heel mooi plakkend deeg. Doordat het deeg wat bros is, is het wat moeilijk om uit te rollen met de deegroller. Maar doe het voorzichtig en beheerst, dan lukt het wel. Haal de sterren ook voorzichtig uit hun vormpjes, want het breekt snel.

Geniet ervan!

Zimtsterne (kaneelsterren)

Recipe by MariskaDifficulty: **
Hoeveelheid

26

koekjes
Bereidingstijd

45

minutes

Ingrediënten

  • 250 gr fijngemalen amandelen

  • 150 gr poedersuiker

  • 1 el kaneel

  • 1 eiwit

  • Glazuur:
  • 65 gr poedersuiker

  • +/- 17 gr eiwit (ongeveer de helft van 1 ei)

  • Bakbenodigdheden:
  • Uitsteker in een stervorm

  • Deegroller

Bereidingswijze

  • Doe de fijngemalen amandelen in een kom en voeg het kaneel toe. Roer goed door elkaar.
  • Klop het eiwit stijf met een beetje van het poedersuiker. Voeg de rest van de poedersuiker toe aan het amandelmeel. Voeg vervolgens de stijfgeslagen eiwit toe.
  • Kneed het deeg goed door elkaar. Het is in het begin nog erg brokkelig en het lijkt alsof het geen plakkerig deeg gaat worden. Dit is normaal. Blijf vooral goed doorkneden. Je krijgt vanzelf een mooi deeg.
    Rol het deeg tot een bal, verpak het in folie en zet een uur in de koelkast.
  • Rol het deel uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Steek hier de sterren uit. Is je deeg te plakkerig en plakt het steeds vast aan je werkblad? Gebruik dan een siliconenmatje, of een velletje bakpapier.
    Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Maak het glazuur door het eiwit en de poedersuiker goed door elkaar te roeren.
  • Breng het glazuur aan op de sterren. Dit gaat het makkelijkst met de achterkant van een theelepeltje.
  • Bak de sterren in de oven met boven- en onderwarmte op 125 graden in 12-15 minuten gaar.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *