Bijgerecht

Gegrilde paprika in knoflookolie

Dit is een heerlijk gerecht. Je kunt er zoveel kanten mee op! Het is lekker in een salade, lekker op brood, of gewoon zo lekker snoepen.
De paprika kan klaargemaakt worden in de oven, of op de barbecue.

Gegrilde paprika in knoflookolie

Recipe by MariskaDifficulty: **
Hoeveelheid

2

servings
Bereidingstijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 2 zoete punt paprika’s

  • 4 teentjes knoflook

  • Eventueel een paar takjes tijm

  • Extra:
  • Een goed afsluitend potje (bijv. een weckpotje)

Bereidingswijze

  • Was de zoete punt paprika’s en leg ze op een al opgewarmde barbecue. Doe de deksel op de barbecue en laat dit zo’n 10-15 minuten staan. Kijk dan even of ze al wat zwart beginnen te worden. Gebeurt er nog weinig? Laat dan nog eens 10 minuten garen.
  • Heb je even geen barbecue in de buurt? Zet dan de oven op 180 graden en leg de zoete punt paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze gaar worden in zo’n 20 minuten. De buitenkant van de paprika’s mogen best wat zwart worden.
  • Als ze gaar zijn, doe de paprika’s dan in een diepvrieszakje en sluit goed af. Laat ze zo ongeveer een half uurtje liggen.
  • Na het half uur kun je ze eruit halen. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Als ze zijn afgekoeld, kun je heel makkelijk het velletje eraf halen.
    Snijd dan de paprika doormidden en haal de zaadjes eruit. Snijd de paprika in stukken zo groot als je ze wilt hebben.
  • Doe de paprikastukken in een weckpotje.
  • Haal het velletje van de knoflookteentjes af en doe bij de paprika’s in het potje.
    Doe eventueel een paar takjes tijm erbij.
  • Vul het weckpotje dan tot het randje met olijfolie.
  • Laat dit minstens een dag zo staan en dan is het tijd om heerlijk te genieten van je zelfgemaakte gegrilde paprika in knoflookolie!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Meer ideeën:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *