Gegrilde paprika in knoflookolie – eenvoudig & bomvol smaak

Een van mijn favoriete bijgerechten is gegrilde paprika in knoflookolie. Zo simpel, en toch zó smaakvol. De paprika’s worden heerlijk zacht en zoet door het grillen, en de olie krijgt een subtiele knoflooksmaak die perfect past bij brood, salades of pasta’s.

Ik maak dit recept vaak wanneer ik paprika’s over heb of als ik wat extra’s wil toevoegen aan een borrelplank. Je kunt het ook goed van tevoren maken – in een potje in de koelkast blijft het zeker een paar dagen goed. Perfect dus als smaakmaker of snelle toevoeging aan je maaltijd.

Je kunt gegrilde paprika in knoflookolie ook kant en klaar kopen, maar als je het zelf maakt is het zoveel lekkerder! Laat je niet afschrikken door het grillen en ontvellen van de paprika’s, want het is echt makkelijk!

Mijn favoriete olijfolie voor dit recept

Voor dit soort simpele maar smaakvolle recepten is de kwaliteit van je olijfolie echt het verschil. Zelf gebruik ik de extra vierge olijfolie van Olijfolieconcurrent, omdat die niet alleen heerlijk zacht en peperig is van smaak, maar ook écht koudgeperst is van één enkele oogst. Je proeft gewoon dat het puur is. Perfect dus voor dit soort gerechten waar olijfolie de hoofdrol speelt!

Meer weten over olijfolie?

Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van écht goede olijfolie? In deze blog vertel ik je alles over de verschillende soorten olijfolie, hoe je ze gebruikt én waar je op moet letten bij het kiezen van kwaliteit

Gegrilde paprika in knoflookolie

0.0 from 0 votes
Difficulty: **
Hoeveelheid

2

servings
Bereidingstijd

30

minutes

Zachte, gegrilde paprika’s gemarineerd in knoflookolie. Perfect als bijgerecht, op brood of door salades. Eenvoudig, smaakvol en makkelijk te bewaren.

Ingrediënten

  • 2 zoete puntpaprika’s

  • 4 teentjes knoflook

  • Eventueel een paar takjes tijm

  • Olijfolie van goede kwaliteit (hoeveelheid moet voldoende zijn om je potje mee te vullen)

  • Extra:
  • Een goed afsluitend potje (bijv. een weckpotje)

Bereidingswijze

  • Was de zoete punt paprika’s en leg ze op een al opgewarmde barbecue. Doe de deksel op de barbecue en laat dit zo’n 10-15 minuten staan. Kijk dan even of ze al wat zwart beginnen te worden. Gebeurt er nog weinig? Laat dan nog eens 10 minuten garen.
  • Heb je even geen barbecue in de buurt? Zet dan de oven op 180 graden en leg de zoete punt paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze gaar worden in zo’n 20 minuten. De buitenkant van de paprika’s mogen best wat zwart worden.
  • Als ze gaar zijn, doe de paprika’s dan in een diepvrieszakje en sluit goed af. Laat ze zo ongeveer een half uurtje liggen.
  • Na het half uur kun je ze eruit halen. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Als ze zijn afgekoeld, kun je heel makkelijk het velletje eraf halen.
    Snijd dan de paprika doormidden en haal de zaadjes eruit. Snijd de paprika in stukken zo groot als je ze wilt hebben.
  • Doe de paprikastukken in een weckpotje.
  • Haal het velletje van de knoflookteentjes af en doe bij de paprika’s in het potje.
    Doe eventueel een paar takjes tijm erbij.
  • Vul het weckpotje dan tot het randje met olijfolie.
  • Laat dit minstens een dag zo staan en dan is het tijd om heerlijk te genieten van je zelfgemaakte gegrilde paprika in knoflookolie!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *