Heerlijk zachte citroencake
De meeste zelfgebakken cakes zijn vaak droog. Maar met dit recept gaat dat jou niet meer gebeuren. Hij is zo heerlijk smeuïg en zacht! En heerlijk fris door het vleugje citroen dat erin gaat. Geniet ervan!
Heerlijk zachte citroencake
Difficulty: *1
cake (of +/- 15 cupcakes)1
hour5
minutesIngrediënten
200 gr zachte roomboter
200 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
200 gr eieren (ongeveer 4 stuks)
1 el bakpoeder
200 gr bloem
Citroensap en rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
- Mix de boter luchtig samen met de suiker en vanillesuiker.
- Voeg dan de bloem en de bakpoeder toe. Mix dit goed door tot je een deeg krijgt.
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe.
- Als de eieren goed zijn gemengd, voeg dan de citroenrasp en citroensap toe. Mix dit ook nog eens goed door.
- Vet een cakeblik in en bekleed hem met bakpapier.
- Doe het cakebeslag in het cakeblik. Zet dit in het midden van de voorverwarmde oven. Boven- en onderwarmte op 160 graden.
Bak de cake in zo’n 50 minuten gaar. Hou hem vanaf 40 minuten goed in de gaten of hij niet te bruin wordt. De cake moet net gaar zijn, dan is hij het lekkerst. Je kunt dit testen door een satéprikker in de cake te stoppen. Als hij er vies uit komt, moet de cake nog even in de oven blijven. Is de satéprikker schoon, dan is je cake gaar! - Laat de cake afkoelen op een rooster. Geniet ervan!