Rijst gehaktschotel
Dit makkelijke gerecht heb je zo op tafel. En het mooie is, je hebt ook maar 2 pannen nodig! Dus lekker makkelijk voor als je een keer niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel gezond wilt eten.

Recept opslaan
Dit makkelijke gerecht heb je zo op tafel. En het mooie is, je hebt ook maar 2 pannen nodig! Dus lekker makkelijk voor als je een keer niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel gezond wilt eten.
4
personen30
minutes300 gr Basmati rijst
1 groentebouillonblokje
300 gr gehakt
2 winterpenen
1 courgette
1 blikje perziken op sap (410 gr)
1 ui
2 teentjes knoflook
Zout, peper
1 tl kerriepoeder

Recept opslaan
Deze zuurkool ovenschotel heb ik ooit eens bedacht omdat ik niet van zuurkool hou. Dat klinkt gek he! Maar door de combinatie met aardappelpurree, het gehakt en het zoete van de ananas smaakt zelfs de zuurkool heerlijk! En zo eet ook ik op z’n tijd een lekker portie zuurkool. Dit recept is dan ook een…
Naast de nussecken en zimtsterne komt nu het derde typische Duitse gebakje: De Berliner bol!Het is zit een beetje tussen een zoet broodje en cake in, met daarin een heerlijke jam-vulling. Daarboven zit een laagje suiker. Heerlijke verwennerij!Met dit recept voor de Berliner bol maak jij deze lekkere Duitse lekkernij zelf thuis. Veel bakplezier! Recept…
Een appeltaart smaakt toch echt het best wanneer deze zelfgemaakt is. Nog warm uit de oven en met een flinke toef slagroom erop. Mmmmmh!Moeilijk te maken? Welnee joh! Het is wel aardig wat werk, maar niet moeilijk. En als je eenmaal de beloning hebt geproefd, maak je hem alleen nog maar zelf! Succes en geniet…
Op zoek naar een snelle en smaakvolle maaltijd? Deze noodles met kipgehakt en groenten staan in een handomdraai op tafel. Met courgette, paprika, rode peper, gember en knoflook krijgt dit gerecht een frisse en pittige smaak. De saus van hoisin en sojasaus maakt het lekker kruidig en een tikje zoet. Makkelijk wokrecept Het fijne aan…
Een van mijn favoriete bijgerechten is gegrilde paprika in knoflookolie. Zo simpel, en toch zó smaakvol. De paprika’s worden heerlijk zacht en zoet door het grillen, en de olie krijgt een subtiele knoflooksmaak die perfect past bij brood, salades of pasta’s. Ik maak dit recept vaak wanneer ik paprika’s over heb of als ik wat…
Zelf ghee maken klinkt misschien ingewikkeld, maar het is verrassend eenvoudig – en echt de moeite waard. Ghee is geklaarde boter, afkomstig uit de Indiase keuken, en wordt geprezen om zijn nootachtige smaak, lange houdbaarheid en hoge verbrandingstemperatuur. Je kunt er in bakken, braden of het gebruiken als smaakmaker. En het mooie? Je maakt het…