Rijst gehaktschotel
Dit makkelijke gerecht heb je zo op tafel. En het mooie is, je hebt ook maar 2 pannen nodig! Dus lekker makkelijk voor als je een keer niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel gezond wilt eten.
Rijst gehaktschotel
Difficulty: *4
personen30
minutesIngrediënten
300 gr Basmati rijst
1 groentebouillonblokje
300 gr gehakt
2 winterpenen
1 courgette
1 blikje perziken op sap (410 gr)
1 ui
2 teentjes knoflook
Zout, peper
1 tl kerriepoeder
Bereidingswijze
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.
- Snipper de ui en pers de knoflook teentjes uit. Bak dit in een grote pan in wat olie. Doe er na een minuutje de kerriepoeder bij en roer goed door.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Snijd ondertussen de wortels en de courgette in kleine blokjes. Voeg dit toe aan het gehakt en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Laat nog even doorbakken
- Snijd de perziken in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan het mengsel.
- Voeg als laatste de gekookte rijst toe en roer alles goed door, en dien het op. Eet smakelijk!