Typisch Duits! | Mandarinen Kuchen
Het werd wel weer eens tijd voor een nieuw “Typisch Duits” recept. En deze keer heb ik gekozen voor een Mandarinen Kuchen. Dit is een soort cheesecake met mandarijnen. Echt verrukkelijk! Ik zou het in Nederlands een mandarijnentaart noemen. De bodem en rand is heel subtiel van smaak, waardoor alle smaak en aandacht naar de inhoud gaat. Heerlijk fris en romige mandarijnen kwark / cheesecake.
Typisch Duits! | Mandarinen Kuchen
Difficulty: **1
taart (ongeveer 10 puntjes)1
hourIngrediënten
- Voor de bodem:
100 gr roomboter (op kamertemperatuur)
100 gr suiker
200 gr bloem
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1 tl bakpoeder
- Voor de inhoud:
500 gr kwark
125 gr poedersuiker
1 ei
1 pakje vanille kookpudding
2 el zonnebloemolie
250 ml melk
1 blikje mandarijnen (300gr)
1 zakje Taartina
Bereidingswijze
- Mix met deeghaken alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Blijf mixen tot alles goed vermengt is en een bal wordt.
- Vet een springvorm in en doe bakpapier op de bodem. Rol het deeg uit en spreid het uit over de bodem en tot de helft van de rand. Zorg ervoor dat alles dicht zit en de kwark er niet doorheen kan lekken.
- Mix nu de kwark, de poedersuiker, het ei, het pakje kookpudding, de 2 el zonnebloemolie en de melk goed door elkaar. Zorg voor een egaal mengsel.
- Stort het kwarkmengsel uit over de bodem.
- Laat de mandarijnen uitlekken en vang het sap op. Dit heb je later nog nodig.
Verdeel de mandarijnen over de kwark en doe de taart in de oven. Ongeveer 60 minuten op 180 graden hetelucht. Hou de taart goed in de gaten en laat hem niet te donker worden. - Maak dan de taartina zoals op de verpakking beschreven staat. Gebruik het mandarijnensap ipv water. Heb je niet genoeg mandarijnensap? Leng dan aan met water.
- Giet dit mengsel gelijkmatig uit over de nog hete taart.
- Laat de taart goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
- Geniet van je heerlijke Manderinen Kuchen! Genauso wie in Deutschland! 🇩🇪