Plaattaart met spruitjes en spekjes
|

Plaattaart met spruitjes en spekjes

Spruitjes: je houdt ervan of niet. Maar in deze plaattaart met spruitjes en spekjes krijgen ze een totaal nieuwe kans. Doordat de spruitjes worden gecombineerd met hartige spekjes, zoete ui en romige crème fraîche, krijgen ze een veel mildere en vollere smaak. Perfect voor iedereen die snel iets lekkers op tafel wil zetten.

Plaattaart met spruitjes en spekjes

Snel comfortfood uit de oven

Het fijne aan een plaattaart is dat je weinig voorbereiding nodig hebt. Je legt het bladerdeeg uit op een bakplaat, verdeelt de crème fraîche, ui, spruitjes en spekjes erover en schuift de taart de oven in. In minder dan een half uur heb je een complete, krokante en smaakvolle maaltijd.

Variëren naar smaak

Deze plaattaart is makkelijk aan te passen. Voeg bijvoorbeeld wat geraspte kaas of noten toe voor extra smaak en bite. Of maak een vegetarische versie door de spekjes te vervangen door kastanjechampignons of wat extra groente.

Serveeridee

Lekker met een frisse salade ernaast, maar ook gewoon los als snelle maaltijd op een drukke dag.

Hoe maak je een plaattaart met spruitjes en spekjes?

Met bladerdeeg, crème fraîche, ui, spruitjes en spekjes. Alles verdelen over de bakplaat en afbakken in de oven.

Kan ik de plaattaart vegetarisch maken?

Ja, vervang de spekjes bijvoorbeeld door champignons, walnoten of extra ui. Plakjes courgette erop is ook een goed idee!

Hoe lang moet de plaattaart in de oven?

Gemiddeld 20–25 minuten op 200 graden, tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.

Kun je de plaattaart voorbereiden?

Ja, je kunt hem een paar uur van tevoren samenstellen en afbakken vlak voor het eten.

Op zoek naar een ander lekker comfort food recept? Probeer dan ook eens deze heerlijke Lasagne!

Plaattaart met spruitjes en spekjes

0.0 from 0 votes
Difficulty: *
Hoeveelheid

4

personen
Bereidingstijd

40

minutes

Makkelijk en snel comfortfood: krokante plaattaart van bladerdeeg met spruitjes, spekjes, ui en romige crème fraîche.

Ingrediënten

  • 18 plakjes bladerdeeg

  • 750 gr spruitjes

  • 300 gr spekreepjes

  • 3 (rode) uien

  • 200 gr crème frâiche

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden, het liefst de stand onderwarmte met hetelucht. Heb je die niet? Hetelucht kan ook, zet hem dan op 180 graden.
    Schoon de spruitjes. Zijn ze groot? Snijd ze dan doormidden.
    Kook ze heel kort, 1 á 2 minuutjes
  • Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer en leg ze alvast klaar om te ontdooien.
    Let wel op: Ik heb in de ingrediëntenlijst staan: 18 plakjes. Dit is gebaseerd op wat er bij mij op 2 bakplaten past. Kijk voor jezelf even hoeveel jij er nodig hebt.
    Wat je ook kunt doen is kiezen voor vers bladerdeeg uit de koeling die je zo kunt uitrollen.
  • Snijd de ui in halve ringen
  • Leg de ontdooide bladerdeeg plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de randjes goed aan totdat het 1 geheel wordt.
  • Smeer het bladerdeeg goed in met crème frâiche
  • Voeg de halve uiringen toe
  • Voeg dan de spekreepjes toe
  • Voeg als laatste de kort gekookte spruitjes toe
  • Bak het in zo’n 20 à 30 minuutjes gaar in de voorverwarmde oven. Let op dat het bladerdeeg ook in het midden gaar is en de spruitjes niet te donker worden! Gaan de spruitjes harder dan de bladerdeeg? Doe dan de temperatuur van de oven wat omlaag.
    Eet smakelijk!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *