Poké bowl met zalm
Het resultaat na het eten van dit gerecht? Lege borden!!
Dit recept is gezond èn heel erg lekker! En het staat ook nog eens snel op tafel.
Ik ben gek op sushi en alles wat daar op lijkt of mee te maken heeft. Inmiddels heb ik al meerder poké bowls gemaakt, maar deze is en blijft tot nu toe echt de meest favoriet. Zelfs mijn kinderen smullen er van.
Je kunt precies mijn recept volgen, maar je kunt er natuurlijk ook je eigen variatie van maken. In plaats van mango kun je ook ananas proberen. Of in plaats van zalm kun je ook eens tonijn gebruiken. Dat vind ik het mooiste aan dit recept. Je kunt het zo eigen maken als je zelf wilt.
Eet smakelijk!
Poké bowl met zalm
Difficulty: *4
personen30
minutenIngrediënten
400 gr sushirijst
+/- 300 gr verse zalmfilet
2 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el sesamzaadjes
1 grote mango
1 avocado
2 à 3 wortels, julienne gesneden
Edamame uit een blikje (155 gr)
100 gr zeewiersalade
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Maak de marinade voor de zalm: meng de sojasaus met de sesamolie en de sesamzaadjes door elkaar.
Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg toe aan de marinade. Zet even apart om de smaak in te laten trekken. - Snijd de mango in stukjes en spoel de edamame boontjes af onder de kraan
- Snijd als laatste, als de rijst al klaar is, de avocado in reepjes.
- Begin met opdienen, en ga als volgt te werk:
Schep een ruime hoeveelheid sushirijst in een kom. Plaats rondom de overige ingrediënten, zodat het gerecht er mooi en smakelijk uit komt te zien. - Serveer met sojasaus.