Recept voor het perfecte pizzadeeg!

Regelmatig staat hier “zelf pizza maken” op het menu. Daar worden we allemaal blij van. Zelf bepalen wat je op je pizza legt, waardoor hij eigenlijk altijd lekker is. Maar een goede basis is natuurlijk ook erg belangrijk! Want zonder goede pizzabodem, is de pizza ook een stuk minder lekker.
Ik heb nu een recept voor je voor het perfect pizzadeeg. Het deeg wordt super luchtig, waardoor je een heerlijke volle pizzabodem krijgt met een knapperig randje. Ik heb meerdere recepten uitgeprobeerd, maar deze is en blijft wat mij betreft echt de beste.

Van dit recept krijg je ongeveer 900 gram deeg. Daar kun je 4 grote pizza’s mee maken. Wij vinden het altijd leuker om meerdere kleine pizza’s te maken, zodat je verschillende smaken kunt proberen. Wij verdelen dit deeg over 5 personen en iedereen krijgt 2 kleine pizza’s met een doorsnee van ongeveer 15 cm. Voor elke pizza heb je dan 90 gram pizzadeeg nodig.

Recept voor het perfecte pizzadeeg!

Recipe by MariskaCourse: AvondetenDifficulty: **
Hoeveelheid

4

grote pizza's
Bereidingstijd

50

minutes

Ingrediƫnten

 • 600 gr bloem

 • 14 gr gist (2 zakjes)

 • 350 ml handwarm water

 • 1 el Italiaanse kruiden

 • 2 el olijfolie

 • 1 tl zout

Bereidingswijze

 • Doe de bloem in een kom en voeg de Italiaanse kruiden, zout en olijfolie toe.
 • Doe de gist in een kom met het handwarme water en roer goed door totdat de gist goed is gemengd met het water.
 • Als de gist goed is vermengd, giet dat het water bij het deeg.
 • Je kunt nu het deeg gaan kneden met je handen, maar ik geef zelf de voorkeur aan de keukenmachine met een deeghaak. Ik merk zelf altijd een groot verschil in het deeg als ik het kneed met mijn handen of met de mixer. Met de mixer wordt het deeg een stuk luchtiger en mooi glad. Het rijst ook veel beter. Maar dat kan natuurlijk ook aan mijn kneed-skills liggen šŸ™‚
 • Kneed het deeg zeker een minuut of 5 goed door (of laat de mixer 5 minuten lang het werk voor je doen!)
 • Doe het deeg vervolgens in een ingevette schaal en dek het af met folie en een warme theedoek. Zet het weg op een warme plek en laat het een half uur rijzen.
 • Na het rijzen is je pizzadeeg klaar voor gebruikt. Verdeel het deeg in de porties die je nodig hebt en het beleggen van je pizza kan beginnen!
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *