Frikandellenbroodjes
Wie kent ze niet. Die overheerlijke frikandellenbroodjes! Vroeger, toen ik nog op school zat, haalde ik ze vaak in de pauze bij de C1000. Die vond ik altijd het allerlekkerst!
Met dit recept maak je snel en makkelijk je eigen frikandellenbroodjes. Inclusief curry in de vulling. Hou je meer van ketchup, dan kun je de curry daarmee vervangen.
Frikandellenbroodjes
Course: LunchDifficulty: *4
broodjes30
minutes180
gradenIngrediënten
2 Oven frikandellen
4 Vellen bladerdeeg
Curry
1 Ei
Bereidingswijze
- Laat de frikandellen een beetje ontdooien. Als ze genoeg ontdooit zijn, snij ze dan doormidden
- Laat de bladerdeegvellen ook een beetje ontdooien. Snij dan ook doormidden.
Snij aan 1 kant 4 gleufjes in het bladerdeeg. - Doe een laagje curry op het bladerdeeg zonder de gleufjes. Leg hier een halve frikandel op. Doe op de frikandel ook een laagje curry. Gebruik niet teveel, anders lekt het er straks allemaal uit.
- Pak het bladerdeeg met de gleufjes en leg over het bladerdeeg met de frikandel heen. Druk de zijkanten heel goed aan.
- Kluts het eitje en bestrijk de frikandelbroodjes ermee.
- Bak ze gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden, zo’n 20 minuten.