|

Geroosterde tomatensoep met mascarpone

Ik ben soep pas de laatste paar jaar echt gaan waarderen. En sindsdien ben ik ook wat gaan experimenteren met verschillende soorten soepen. Wat kun je er toch eindeloos mee variëren!
Deze soep is echt anders dan ‘gewone’ tomatensoep. Doordat je de tomaten eerst in de oven doet, samen met de andere ingrediënten, krijg je een heerlijke smaak.
Zorg ervoor dat je tomaten goed rijp zijn en niet in de koelkast hebben gelegen.
Roer er een lepel mascarpone door en je soep, serveer er een stokbrood bij en hij is perfect voor een luie zondagmiddaglunch.

Geroosterde tomatensoep met mascarpone

Recipe by Mariska
0.0 from 0 votes
Difficulty: **
Hoeveelheid

4

Personen
Bereidingstijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 650 gr tomaten (ik gebruik trostomaten)

  • 4 el olijfolie

  • 3 tenen knoflook

  • 2 rode uien

  • 6 anjosvisfilets uit blik op olijfolie

  • 1 tl rozemarijn

  • 1 liter groentebouillon

  • Extra
  • Ovenschaal

  • 1 el mascarpone per persoon als ‘finishing touch’

Bereidingswijze

  • Snij de tomaten in kwarten en snipper de ui
  • Snij de knoflook en de anjovisfilets klein
  • Doe de tomaten, knoflook, ansjovisfilets, ui, rozemarijn en de olijfolie in een ovenschaal. Meng dit goed door elkaar
  • Doe dit in een voorverwarmde oven op 200ºC en laat dit gaar worden in zo’n 45 minuten. Schep halverwege de tijd een keer om.
  • Laat de bouillon heet worden
  • Als de tomaten klaar zijn, haal ze dan uit de oven en voeg de volledige inhoud van de ovenschaal toe aan de bouillon.
  • Pureer met een staafmixer de soep glad.
  • Verwarm nog even door en dien vervolgens op.
  • De soep smaakt het lekkerst als je een eetlepel mascarpone aan je bord met soep toevoegt.
FavoriteLoadingRecept opslaan

Vergelijkbare berichten

  • |

    Kruidenboter maken

    Als je eenmaal een keer zelf kruidenboter hebt gemaakt en hebt geproefd hoe lekker dat is, haal je geen kant-en-klare meer uit de winkel! Het is super makkelijk om te maken, smaakt lekker en je kunt ook meteen een wat grotere hoeveelheid maken.Zorg altijd dat je de boter voor het eten een tijdje uit de…

  • |

    Tagliatelle Bolognese

    Ondanks dat ik meestal geen alcohol gebruik in recepten, wilde ik al heel lang de échte tagliatelle bolognese uit Italië maken – of beter gezegd: ragù alla Bolognese.En ja, dan kom je er niet onderuit: in de klassieke versie gaat gewoon wijn. Dus besloot ik het toch maar te proberen. En wat bleek? Het is…

  • |

    Oh Henry!

    Toen ik in 2013 in Canada was, maakte ik voor het eerst kennis met de Oh Henry candybars. Ik vond ze verrukkelijk! Het is een soort Snickers zoals we die in Nederland kennen, maar er zit iets meer pindakaas-smaak in. En waar hou ik nou zo erg van? Juist, pindakaas! Op een middag gingen we…

  • |

    Tunesische Brik

    Vanaf mijn zesde tot mijn twaalfde gingen wij elke herfstvakantie naar Tunesië. Elk jaar zaten we in hetzelfde hotel, en dat was altijd weer een feest! We leerden veel mensen kennen en werden zelfs een paar keer uitgenodigd om bij mensen thuis te eten. Als kind vond ik dat toen heel gewoon, maar nu denk…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *