Geroosterde tomatensoep met mascarpone
Ik ben soep pas de laatste paar jaar echt gaan waarderen. En sindsdien ben ik ook wat gaan experimenteren met verschillende soorten soepen. Wat kun je er toch eindeloos mee variëren!
Deze soep is echt anders dan ‘gewone’ tomatensoep. Doordat je de tomaten eerst in de oven doet, samen met de andere ingrediënten, krijg je een heerlijke smaak.
Zorg ervoor dat je tomaten goed rijp zijn en niet in de koelkast hebben gelegen.
Roer er een lepel mascarpone door en je soep, serveer er een stokbrood bij en hij is perfect voor een luie zondagmiddaglunch.
Geroosterde tomatensoep met mascarpone
Difficulty: **4
Personen1
hourIngrediënten
650 gr tomaten (ik gebruik trostomaten)
4 el olijfolie
3 tenen knoflook
2 rode uien
6 anjosvisfilets uit blik op olijfolie
1 tl rozemarijn
1 liter groentebouillon
- Extra
Ovenschaal
1 el mascarpone per persoon als ‘finishing touch’
Bereidingswijze
- Snij de tomaten in kwarten en snipper de ui
- Snij de knoflook en de anjovisfilets klein
- Doe de tomaten, knoflook, ansjovisfilets, ui, rozemarijn en de olijfolie in een ovenschaal. Meng dit goed door elkaar
- Doe dit in een voorverwarmde oven op 200ºC en laat dit gaar worden in zo’n 45 minuten. Schep halverwege de tijd een keer om.
- Laat de bouillon heet worden
- Als de tomaten klaar zijn, haal ze dan uit de oven en voeg de volledige inhoud van de ovenschaal toe aan de bouillon.
- Pureer met een staafmixer de soep glad.
- Verwarm nog even door en dien vervolgens op.
- De soep smaakt het lekkerst als je een eetlepel mascarpone aan je bord met soep toevoegt.