Heerlijk zachte citroencake
De meeste zelfgebakken cakes zijn vaak droog. Maar met dit recept gaat dat jou niet meer gebeuren. Hij is zo heerlijk smeuïg en zacht! En heerlijk fris door het vleugje citroen dat erin gaat. Geniet ervan!

Recept opslaan
De meeste zelfgebakken cakes zijn vaak droog. Maar met dit recept gaat dat jou niet meer gebeuren. Hij is zo heerlijk smeuïg en zacht! En heerlijk fris door het vleugje citroen dat erin gaat. Geniet ervan!
1
cake (of +/- 15 cupcakes)1
hour5
minutes200 gr zachte roomboter
200 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
200 gr eieren (ongeveer 4 stuks)
1 el bakpoeder
200 gr bloem
Citroensap en rasp van 1 citroen

Recept opslaan
Toen ik in 2013 in Canada was, maakte ik voor het eerst kennis met de Oh Henry candybars. Ik vond ze verrukkelijk! Het is een soort Snickers zoals we die in Nederland kennen, maar er zit iets meer pindakaas-smaak in. En waar hou ik nou zo erg van? Juist, pindakaas! Op een middag gingen we…
Soms heb je van die recepten die bijna té eenvoudig zijn om waar te zijn, maar toch spectaculair smaken. Gebakken camembert is daar het perfecte voorbeeld van. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een handomdraai een krokante buitenkant en een heerlijk romige binnenkant. Ideaal als borrelhap, voorgerecht of gewoon om jezelf eens mee…
Deze lekker, volle en frisse salade is heerlijk op een geroosterd ciabatta broodje. Of als salade bij de barbecue. Recept opslaan
Ik ben altijd weer blij als ik een lekker recept heb gevonden die door kan gaan als lunch. Ik ben die boterhammen af en toe echt wel beu, dus een gezonde afwisseling is altijd welkom. Dit recept kwam ik ooit eens tegen in een kookboek, maar heb hem inmiddels helemaal naar eigen smaak aangepast.Probeer hem…
Een van mijn favoriete bijgerechten is gegrilde paprika in knoflookolie. Zo simpel, en toch zó smaakvol. De paprika’s worden heerlijk zacht en zoet door het grillen, en de olie krijgt een subtiele knoflooksmaak die perfect past bij brood, salades of pasta’s. Ik maak dit recept vaak wanneer ik paprika’s over heb of als ik wat…
Als je eenmaal een keer zelf kruidenboter hebt gemaakt en hebt geproefd hoe lekker dat is, haal je geen kant-en-klare meer uit de winkel! Het is super makkelijk om te maken, smaakt lekker en je kunt ook meteen een wat grotere hoeveelheid maken.Zorg altijd dat je de boter voor het eten een tijdje uit de…