Tunesische Brik
Vanaf mijn 6e tot mijn 12e gingen wij elke herfstvakantie naar Tunesië. Elk jaar zaten we dan in hetzelfde hotel, en dat was altijd weer een feest! We hebben zo aardig wat mensen leren kennen daar en zijn zelfs een paar keer uitgenodigd om bij mensen thuis te komen eten. Als kind vond ik dat gek genoeg niet eens zo bijzonder. Ik ging gewoon mee met mijn ouders. Maar nu moet ik er nog vaak aan terug denken. Hoe mooi en bijzonder is het dat je een kijkje kunt nemen bij mensen in een ander land, die op een heel andere manier leven.

Op deze vakanties maakte ik kennis met de Tunesische keuken. En 1 gerecht is mij in het bijzonder bijgebleven: Brik. Dit is een mengseltje van ui, tonijn, peterselie, champignons en ei omhult in heerlijk knapperig filodeeg.
Het is even een werkje om het te maken, maar hoe vaker je het doet, hoe beter het je afgaat. En het is echt de moeite waard. In combinatie met couscous en gegrilde groente is dit een waardig avondmaal.
Dan rest mij alleen nog te zeggen: أتمنى لك وجبة شهية Met andere woorden: Eet smakelijk!

